Terug naar Geniaal iPhone 14 Pro concept: 4 dingen die opvallen
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Geniaal iPhone 14 Pro concept: 4 dingen die opvallen

Door Laura Grootaarts1 juni 2022 10:573 min. leestijd0

Het blijft voorlopig nog even gissen naar hoe de iPhone 14 eruitziet. Maar omdat er onbedoeld steeds weer informatie naar buiten komt over Apple’s nieuwe toestel, kun je je er toch al een heel aardig beeld bij vormen. Tel je alle geruchten bij elkaar op? Dan krijg je dit zeer realistische iPhone 14 Pro concept.

iPhone 14 pro concept

iPhone 14 Pro concept

Het concept is gemaakt door designer Ian Zelbo die wel vaker renders maakt van nog niet bestaande Apple-producten. Hij werkte hiervoor samen met Jon Prosser: een bekende Apple-lekker die al heel veel details weet van de nieuwe iPhone. Wat valt er nou op aan dit iPhone 14 Pro concept – behalve dan dat het er heel realistisch uitziet? We noemen vier opvallendheden.

BLACK FRIDAY: De iPhone 14 nu tot €348 korting!

BLACK FRIDAY: De iPhone 14 nu tot €348 korting!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• 6 maanden Apple Music

1) De notch is onzichtbaar

iPhone 14 Pro concept notch

De iPhones van de laatste jaren hadden een notch, een inkeping bovenaan in het scherm. Heel kenmerkend, maar niet iedereen was fan. Om nou te zeggen dat ie op de iPhone 14 Pro verdwijnt, dat gaat ons iets te ver. Maar de notch is nu grotendeels onzichtbaar.

Op de plek waar eerst de notch zat, zitten nu twee uitsnedes. Bij dit ‘punch-hole design’ zijn de selfie-camera en belangrijke sensoren verwerkt in een rond en een pilvormig gaatje.

2) De camera kan dus nóg groter

iPhone 14 pro camera

Aan de achterzijde is ook een grote verandering te zien. Letterlijk, want het ‘camera-plateau’ wordt nog groter en steekt nóg verder uit. Vooral op de kleinere iPhone 14 Pro is-ie dus behoorlijk prominent aanwezig.

Maar daar krijg je dan ook wel wat voor terug. De iPhone 14 camera krijgt naar verluidt een 48-megapixelsensor met een 57 procent grotere sensor, en de mogelijkheid om video’s in 8K te schieten. Al met al is dit een flinke stap vooruit.

3) Rondere hoeken

iPhone 14 pro voorkant

Dan zijn er ook nog iets subtielere veranderingen. De iPhone 14 Pro krijgt namelijk rondere hoeken dan voorheen. Daardoor zijn ze beter in lijn met de grotere cameramodule. Verder lijkt het erop dat de randen rondom het toestel nog een fractie smaller worden, zodat we langzamerhand richting een iPhone gaan die echt één en al scherm is.

4) Gewone iPhone 14 schittert door afwezigheid

Er verschijnt dit jaar een ‘gewone’ iPhone 14 en een luxe iPhone 14 Pro. Op de renders is uitsluitend de luxere iPhone 14 Pro te zien. Dat is helemaal in lijn met de geruchten. Die gaan eigenlijk allemaal over de iPhone 14 Pro. Over de gewone iPhone 14 weten we maar weinig. Als hij al in het nieuws komt, dan is het vooral omdat-ie iets juist niet heeft.

De iPhone 14 krijgt niet de nieuwe onzichtbare notch, maar blijft het oude design houden. De iPhone 14 krijgt niet de sterk verbeterde camera. De iPhone 14 krijg geen ProMotion-scherm, en dus ook geen always-on display. En als klap op de vuurpijl: de iPhone 14 krijgt zelfs geen nieuwe chip. Volgens geruchten kiest Apple er voor het eerst voor om voor het instapmodel de chip van het jaar ervoor te hergebruiken.

Hoe het precies zit? Over een paar maanden weten we meer. Apple presenteert de nieuwe iPhone doorgaans in september, en meestal ligt-ie vrij snel daarna in de winkel.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: Ian Zelbo

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

• Krijg tot €400,- terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar