Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

iPhone 13 Pro: camera krijgt gemiste functie

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
iPhone 13 Pro camera


Lees verder na de advertentie

De high-end iPhones van Apple hebben drie camera’s: telelens, groothoek en ultragroothoek. De laatstgenoemde lens krijgt dit jaar een flinke upgrade, zo lijkt het. De iPhone 13 Pro zou een ultragroothoeklens met autofocus krijgen. Ook bestaat de lens uit zes elementen, in plaats van vijf.

iPhone 13 Pro: camera

De ultragroothoeklens (voor het eerst verschenen bij de iPhone 11) is een geweldige toevoeging aan de iPhone-camera, maar tot nu toe ging het om een vrij eenvoudige lens. De ultragroothoeklens heeft bijvoorbeeld een vaste focus, wat betekent dat hij niet op een specifiek object kan scherpstellen.

Bij de iPhone 13 Pro en iPhone 13 Pro Max is dat straks wél mogelijk. Dit meldt de betrouwbare Apple-analist Ming-Chi Kuo. Zij krijgen een ultragroothoeklens met een autofocus. Je kunt dan op het scherm van de iPhone tikken om op een specifiek punt scherp te stellen – zoals je dat nu ook bij de telelens en groothoeklens doet.

Verder meldt de analist dat de ultragroothoeklens zes elementen krijgt, in plaats van vijf. Dit moet zorgen voor betere foto’s en video’s – vooral bij omstandigheden met weinig licht. De verbeterde ultragroothoeklens komt dit jaar alleen naar de Pro-modellen, meldt Kuo. In 2022 is dat waarschijnlijk anders; dan krijgen ook de goedkopere iPhones een ultragroothoeklens met autofocus.


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Wil je op de hoogte blijven van ontwikkelingen over de nieuwste iPhones? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Geruchten

Er zijn al veel geruchten geweest over de nieuwe iPhones van 2021. Ze verschijnen waarschijnlijk in september. Opnieuw lanceert Apple twee high-end iPhones: de iPhone 13 Pro en iPhone 13 Pro Max. Daarnaast komen er twee basismodellen: de iPhone 13 mini en iPhone 13.

Het ontwerp blijft grotendeels hetzelfde; wel krijgen de iPhones een kleinere notch. Ook interessant is het 120 Hz ProMotion-scherm dat de iPhone 13 Pro (Max) waarschijnlijk krijgt. Meer verwachte vernieuwingen lees je in ons dossier: