Terug naar iPhone 13: bekijk het verwachte nieuwe ontwerp (video)
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

iPhone 13: bekijk het verwachte nieuwe ontwerp (video)

Door Koen van Ekeren5 mei 2021 10:202 min. leestijd1

De iPhone 12 en iPhone 12 Pro kregen een nieuw ontwerp, met platte zijkanten. Bij zijn opvolgers zijn de ontwerpwijzigingen waarschijnlijk minder groot. Maar dat het iPhone 13 ontwerp toch een paar interessante designveranderingen heeft, laat deze video zien.

iPhone 13 ontwerp

De bekende YouTuber Lewis Hilsenteger van Unbox Therapy toont in de video een dummy van de iPhone 13 Pro Max. Dit soort dummy’s zijn vaak gemaakt om hoesjesfabrikanten een idee te geven van wat ze van nieuwe iPhone-modellen kunnen verwachten.

Exclusief bij T-Mobile: de Apple Watch Series 8, SE of Ultra met multsim!

Exclusief bij T-Mobile: de Apple Watch Series 8, SE of Ultra met multsim!

• Blijf altijd verbonden, ook zonder iPhone!
• Alleen mogelijk met een mobiel abonnement van T-Mobile

Het dummy-model is een iPhone 13 Pro Max, die net als zijn voorganger een display heeft van 6,7 inch. De iPhone lijkt veel op de iPhone 12 Pro Max, maar er is een opmerkelijke verandering: de notch. Dit is de inkeping aan de voorzijde van de iPhone, waarin onder meer de TrueDepth-camera voor Face ID schuilt.

Notch en camera

iPhone 13 notch

In lijn met eerdere geruchten is de iPhone 13 notch minder breed. Dit maakt Apple mogelijk door de luidspreker naar boven te verplaatsen, waardoor de vier componenten voor het TrueDepth-camerasysteem dichter bij elkaar komen te liggen.

Een andere opvallende verandering van het iPhone 13 ontwerp, is de cameramodule. Opnieuw heeft het vlaggenschip een systeem met drie camera’s, maar de lenzen zijn aanzienlijk groter. Eerder waren er al geruchten dat de sensorgrootte zou toenemen. Hierdoor vangt de camera meer licht, waardoor de kwaliteit van de foto’s er flink op vooruitgaat.

iPhone 13 camera

Batterij

Verder lijkt het dummy-model iets dikker dan de iPhone 12 Pro Max. Waarschijnlijk komt dit doordat Apple van plan is om een grotere batterij in de iPhone 2021-modellen te plaatsen. De batterij van de iPhone 12 is een punt dat veel bekritiseerd is, maar daar lijkt Apple dus iets aan te doen.

Naar verwachting lanceert Apple de iPhone 13-modellen in september. Opnieuw gaat het om vier nieuwe toestellen, dit keer de iPhone 13 mini, iPhone 13, iPhone 13 Pro en iPhone 13 Pro Max. Overigens bestaat er nog wel een kans dat Apple voor een andere naamgeving kiest, bijvoorbeeld de iPhone 12s (Pro).

Meer geruchten over het toptoestel lees je in ons dossier:

Meer weten over iPhone 13?
Bekijk dit dossier
De nieuwe iPhone 14: Krijg nu tot €400,- terug bij inruil van een iPhone 12

De nieuwe iPhone 14: Krijg nu tot €400,- terug bij inruil van een iPhone 12

• Én tot €10 korting per maand!
• Extra voordeel met KPN Hussel

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iPhone 13
Bekijk dit dossier

1
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Daniëlle
Lezer
Daniëlle

Is de winactie al voorbij? 🙈🙈