Terug naar Concept: gaat de iPhone 13 mini er zo uitzien?
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Concept: gaat de iPhone 13 mini er zo uitzien?

Door Laura Grootaarts16 april 2021 11:012 min. leestijd2

De iPhone 13 mini verschijnt dit najaar, en er wordt al druk gespeculeerd over wat er anders en beter zal zijn aan dit toestel. De meest opvallende geruchten komen nu samen in een mooi iPhone 13 mini-concept van de website Svet Apple.

iPhone 13 mini concept

iPhone 13 mini concept

De opvallendste verandering voor wat betreft de iPhone 13 mini is de camera. De twee lenzen op de iPhone 12 mini zijn onder elkaar geplaatst, bij de iPhone 13 zou Apple kiezen voor een diagonale opstelling. De lenzen zijn linksboven en rechtsonder op de cameramodule geplaatst.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

De iPhone 13-modellen zouden ook een kleinere notch (hapje uit het scherm) krijgen. De notch zou zo’n dertig procent kleiner worden dan tot nu toe het geval is. De renders laten zien hoe dat uitpakt op de 5,4-inch iPhone 13 mini. De iPhone 13 mini kleuren zijn nog niet bekend, maar in het concept is niet voor niets voor rood gekozen. Die kleur is er de laatste jaren altijd als optie bij de instapmodellen.

iPhone 13 mini concept

Laatste kleine iPhone?

Het zou trouwens zomaar kunnen dat de iPhone 13 mini de laatste miniatuur iPhone wordt. De betrouwbare Apple-analist Ming-Chi Kuo rapporteerde eeerder deze week dat de line-up er in 2022 anders uit gaat zien. Apple zou dan twee 6,1-inch iPhones presenteren: de iPhone 14 en de iPhone 14 Pro. Daarnaast verschijnen er twee 6,7-inch iPhones: de iPhone 14 Max en de iPhone 14 Pro Max. Lees hierover ook ons artikel ‘Apple stopt met iPhone mini: focus op grote iPhones’.

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste iPhone-nieuws en andere Apple-ontwikkelingen? Meld je dan nu aan voor onze gratis nieuwsbrief!

Bron: Svet Apple

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iPhone 13
Bekijk dit dossier

2
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Bassie
Lezer
Bassie

Snap dit niet….de 12 mini is uit productie genomen omdat er geen interesse is. En nu komt er een opvolger?

Koen van Ekeren
Beheerder
Koen van Ekeren

Nog voordat de iPhone 12 mini verscheen, had Apple waarschijnlijk al bepaald dat er een iPhone 13 mini moest komen. Omdat de toestellen nauwelijks van elkaar verschillen (de afmetingen zijn bijvoorbeeld exact hetzelfde), kan Apple de bestaande productieketen gebruiken om de 13 mini te maken. Het kost ze dus vrij weinig moeite (en geld), wat het aantrekkelijk maakt om – ondanks de tegenvallende verkopen – een opvolger te lanceren.