Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 156iOS 17-geheimen onthuld
Cover van
nieuws iPhone

‘Apple stopt met iPhone mini: focus op grote iPhones’

Auteur: Koen van Ekeren
3 reacties
iPhone mini stopt


Lees verder na de advertentie

Klein, maar toch krachtig en modern: het leken ingrediënten voor een succesvolle iPhone. De praktijk bleek anders, want de populariteit van de iPhone 12 mini valt tegen. Zo erg, dat Apple heeft besloten volgend jaar alweer te stoppen met de iPhone mini-reeks.

iPhone 12 mini verdwijnt

Apple stopt met iPhone mini

Dit meldt de zeer betrouwbare Apple-analist Ming-Chi Kuo. Zijn bronnen vertellen dat Apple in 2022 stopt met de 5,4-inch iPhone mini. In september lijkt Apple nog wel een iPhone 13 mini te lanceren, maar dit zou de laatste 5,4-inch iPhone zijn.

Vanaf 2022 legt Apple weer de focus op iPhones met grote schermformaten. Zowel de Pro-modellen als de goedkopere iPhones zouden beschikken over een scherm van 6,1-inch en 6,7-inch. Dat zijn dezelfde schermdiagonalen als de iPhone 12 Pro en iPhone 12 Pro Max nu hebben


kooptip

Het nieuws komt niet onverwacht. De iPhone 12 mini leek een perfect toestel voor liefhebbers van een compacte maar moderne telefoon. Toch valt de verkoop tegen. Eerder besloot Apple daarom voortijdig te stoppen met de productie van de iPhone 12 mini.

iPhone SE als kleinste iPhone

Komt er dan nooit meer een kleine iPhone? Waarschijnlijk wel. Na de iPhone 12 mini is de iPhone SE de kleinste iPhone die Apple aanbiedt. Met dit toestel gaat Apple wél door. Volgend jaar wordt een iPhone SE 2022 verwacht – en die ziet er naar verluidt hetzelfde uit. Je mag dus weer een 4,7-inch scherm verwachten, inclusief thuisknop.

Een jaar later zou Apple de SE moderne looks geven, waarbij de voorkant één en al scherm is, er is zelfs geen notch. Het is niet bekend hoe groot het scherm is, maar we verwachten dat de SE kleiner blijft dan de high-end iPhones.

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!