Terug naar ‘Apple stopt met iPhone mini: focus op grote iPhones’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘Apple stopt met iPhone mini: focus op grote iPhones’

Door Koen van Ekeren15 april 2021 08:562 min. leestijd3

Klein, maar toch krachtig en modern: het leken ingrediënten voor een succesvolle iPhone. De praktijk bleek anders, want de populariteit van de iPhone 12 mini valt tegen. Zo erg, dat Apple heeft besloten volgend jaar alweer te stoppen met de iPhone mini-reeks.

iPhone 12 mini verdwijnt

Apple stopt met iPhone mini

Dit meldt de zeer betrouwbare Apple-analist Ming-Chi Kuo. Zijn bronnen vertellen dat Apple in 2022 stopt met de 5,4-inch iPhone mini. In september lijkt Apple nog wel een iPhone 13 mini te lanceren, maar dit zou de laatste 5,4-inch iPhone zijn.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Vanaf 2022 legt Apple weer de focus op iPhones met grote schermformaten. Zowel de Pro-modellen als de goedkopere iPhones zouden beschikken over een scherm van 6,1-inch en 6,7-inch. Dat zijn dezelfde schermdiagonalen als de iPhone 12 Pro en iPhone 12 Pro Max nu hebben

Het nieuws komt niet onverwacht. De iPhone 12 mini leek een perfect toestel voor liefhebbers van een compacte maar moderne telefoon. Toch valt de verkoop tegen. Eerder besloot Apple daarom voortijdig te stoppen met de productie van de iPhone 12 mini.

iPhone SE als kleinste iPhone

Komt er dan nooit meer een kleine iPhone? Waarschijnlijk wel. Na de iPhone 12 mini is de iPhone SE de kleinste iPhone die Apple aanbiedt. Met dit toestel gaat Apple wél door. Volgend jaar wordt een iPhone SE 2022 verwacht – en die ziet er naar verluidt hetzelfde uit. Je mag dus weer een 4,7-inch scherm verwachten, inclusief thuisknop.

Een jaar later zou Apple de SE moderne looks geven, waarbij de voorkant één en al scherm is, er is zelfs geen notch. Het is niet bekend hoe groot het scherm is, maar we verwachten dat de SE kleiner blijft dan de high-end iPhones.

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

3
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Gev
Lezer
Gev

Alle mensen stopen zagen over mini gsm niet praduceren iphone mini modelen is echt handig op elke moment sms voor ales ik heb 12 mini ik ga als goed lopt 7 jaar bij houden is echt top model later als geen kleine model iphone ga ik andere samsung bestaat heel veel keuzes kleine gsm modelen ik ga geen laptop in mijn broekzak steken meschien in belgie verkoop niet goed maar in azie beste verkochte zijn mini iphone modelen ik vind niet echt dat iphone zegt ik ga kleine toestelen niet leveren daat denk ik niet zonder kleine iphone is geen… Lees meer »

Romi
Lezer
Romi

Waardeloos

Guido
Lezer
Guido

Jammer, de 12 mini is een fijn toestel.