Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Deze iPhone-functies komen eindelijk naar je iPad!

Auteur: Laura Grootaarts
1 reacties
Weer widget


Lees verder na de advertentie

Volgende maand verwachten we iPadOS 15. Dat betekent een grote update voor je iPad, met allerlei nieuwe functies. Alhoewel: nieuw? Sommige functies klinken je misschien bekend in de oren. In iPadOS 15 vind je straks namelijk ook functies die op dit moment nog zijn voorbehouden aan de iPhone. Deze iPhone-functies maken dan eindelijk hun debuut op de iPad!

Widgets in het beginscherm

widgets op de iPad

Vorig jaar met iOS 14 kreeg je op de iPhone de mogelijkheid om allerlei handige widgets kriskras op je thuisschermen te zetten. Deze nieuw ontworpen widgets vonden toen ook al hun weg naar de iPad, maar met één grote beperking: je kon widgets uitsluitend in de Vandaag-weergave plaatsen (de zijbalk). Met iPadOS 15 krijg je straks op de iPad net zo veel vrijheid voor wat betreft het plaatsen van de widgets. Je kunt ze vanaf dat moment dus ook mooi tussen de apps op je beginscherm zetten. Wij vinden dat ze op het grote scherm van de iPad extra goed tot hun recht komen!

Appbibliotheek

Appbibliotheek op de iPad


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Vorig jaar kreeg de iPhone een appbibliotheek. Hierin worden al je apps automatisch gesorteerd in handige categorieën, zoals Games, Amusement en Diensten. Het is de snelste manier om al je apps terug te vinden en het was ons een raadsel waarom de appbibliotheek ontbrak op de iPad. Maar dit najaar komt-ie alsnog!

Net zoals op de iPhone vind je de appbibliotheek door zo ver mogelijk naar rechts te vegen over al je thuisschermen. Maar de appbibliotheek is op de iPad ook bereikbaar vanuit het dock onder in het scherm. Waarop wij ons weer afvragen: waarom is die optie er niet op de iPhone?!

Pagina’s verbergen

iPadOS 15 thuisschermen verbergen

Omdat de appbibliotheek zo handig is, heb je misschien helemaal geen behoefte meer aan pagina’s vol met app-icoontjes. Daarom heb je op de iPhone de optie om thuisschermen te verbergen. Omdat de appbibliotheek straks ook beschikbaar is op de iPad, krijg je ook hier de mogelijkheid om thuisschermen te verbergen.

Vertalen op iPad

Vertaal app iPad

Vorig jaar verscheen er op de iPhone een compleet nieuwe app: Vertaal. Deze app komt nu ook naar de iPad. Hij heeft alle functies die je al kent van de iPhone, plus nog wat extra’s. Zo kun je teksten vertalen die handgeschreven zijn met de Apple Pencil en is het mogelijk om te vertalen in de Split View-weergave.

Energiebesparingsmodus

Energiebesparingsmodus

De iPhone heeft al een hele tijd een energiebesparingsmodus. Met een iPhone is het natuurlijk ook belangrijk dat je er goed de dag mee doorkomt zonder tussentijds opladen. Toch vroegen mensen zich af waarom de iPad geen soortgelijke modus had. Vanaf iPadOS 15 kun je de energiebesparingsmodus ook activeren op je iPad. Dit doe je bijvoorbeeld via ‘Instellingen>Batterij>Energiebesparingsmodus’. In dit menu vind je voortaan ook handige informatie betreffende het batterijgebruik en wat de grootste energieslurpers zijn.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!