Terug naar 14,1-inch iPad Pro 2023 komt eraan: de grootste iPad ooit
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

14,1-inch iPad Pro 2023 komt eraan: de grootste iPad ooit

Door Ward Edema10 juni 2022 11:132 min. leestijd0

Apple werkt aan een gloednieuwe iPad Pro 2023, met een 14,1-inch scherm en indrukwekkende specificaties. Dit moet je weten over de grootste iPad ooit.

iPad Pro 2023

12,9-inch iPad Pro krijgt grotere broer

Sinds 2015 is de 12,9-inch iPad Pro het grootste model van Apple’s tablet. In de tijd was hij indrukwekkend groot, met ondersteuning voor twee volwaardige iPad-apps die naast elkaar geopend konden worden. Inmiddels heeft de iPad echter meer functionaliteit dan ooit, en is nog meer schermruimte wenselijk.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Dit heeft met name te maken met de nieuwe Stage Manager-functie in iPadOS 16. Hiermee is het mogelijk om drie apps tegelijk te openen als overlappende vensters. Dan wordt 12,9-inch toch wel wat krap: dat kan beter!

14,1-inch iPad Pro 2023

Nu geeft de doorgaans zeer betrouwbare schermanalist Ross Young aan dat er een 14,1-inch iPad Pro aan zit te komen. Dit zou dus de grootste iPad ooit worden. En die schermruimte blijft waarschijnlijk niet onbenut: de kans is groot dat Stage Manager nog meer vensters ondersteunt op dit scherm.

Ook krijgt de grotere iPad Pro meer power dan ooit volgens Apple-leaker Majin Bu: de nieuwe Apple M2-chip, 16 GB werkgeheugen, en minstens 512 GB opslag. Daarmee wordt het draaien van al die apps tegelijk geen probleem. Ook is het grote scherm een mini-led-display, net als bij het 12,9-inch model, met extreem goed contrast en een hoge maximale helderheid.

Ook nieuwe MacBooks

Naast een grotere iPad, komen er ook een grotere versie van de MacBook Air en een (hele) kleine normale MacBook aan. Daarover lees je meer in ons artikel: ‘Apple lanceert twee nieuwe MacBooks in 2023’.

Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rondom de nieuwe 14,1-inch iPad Pro, iPadOS 16 en meer? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief, en ontvang het laatste nieuws direct in je mailbox:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: MacRumors

 

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Ward Edema

Keek tijdens zijn basisschooltijd al naar de presentaties van Steve Jobs. Zweert bij macOS en iPadOS voor alles wat met beeld of muziek te maken heeft.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar