Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Apple M2-chip: de naam is misleidend, en dit is waarom

Auteur: Ward Edema
6 reacties
Apple M2-chip


Lees verder na de advertentie

Een hoger getal klinkt beter en sneller, maar toch is dat bij de nieuwe Apple M2-chip niét het geval. Want stiekem is de vorige chip sneller!

Apple M1 Pro vs. Apple M2-chip

De M2 is Apple’s tweede generatie Mac-processor, en hij is flink verbeterd ten opzichte van zijn voorganger. Hij heeft snellere cores, meer grafische cores, en maximaal 24 GB geheugen. Daardoor is hij zo’n 18% sneller dan de M1.

Toch moet je oppassen: de M2 is namelijk niét sneller dan de M1 Pro en M1 Max in de MacBook Pro, hoewel de naam met het hogere getal dat wel doet vermoeden. Sterker nog: de M1 Pro is 44% sneller dan de M2, op grafisch vlak zelfs 48% sneller, en het geheugen is zelfs 100% sneller!

MacBook Air vs. MacBook Pro

MacBook Air vs MacBook Pro


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

De nieuwe MacBook Air, waar de M2-chip in zit, heeft nu een startprijs van € 1519. Breng je de specificaties op het niveau van de 14-inch MacBook Pro, dus met 16 GB centraal geheugen en 512 GB opslag, dan zit je al op een prijs van € 2099.

Daarmee is de 14-inch MacBook Pro slechts € 150 duurder dan een MacBook Air met dezelfde specificaties, maar daar krijg je wel een groter scherm, mini-led techniek, extra aansluitingen, en een 44% snellere processor voor terug. De MacBook Air 2022 is dus niet een goede deal wanneer je voor extra opties gaat.

Apple M2-chip

Apple M2-chip

De Apple M2-chip zit ook in de nieuwe 13-inch MacBook Pro. Dit model is verder volledig onveranderd, dus alleen als je écht een fan bent van de oude Touch Bar moet je voor dit model gaan.

Wil je op de hoogte blijven van alle andere geheimen van de WWDC 2022 die nu naar boven komen? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief, en ontvang het laatste nieuws direct in je mailbox:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!