Terug naar ‘Apple lanceert twee nieuwe MacBooks in 2023’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘Apple lanceert twee nieuwe MacBooks in 2023’

Door Annemiek Lourensen10 juni 2022 10:142 min. leestijd0

Analist Mark Gurman schrijft in een bericht voor Bloomberg dat Apple twee nieuwe MacBooks lanceert in 2023. Volgens hem gaat het om een 15-inch MacBook Air, evenals een geheimzinnige 12-inch MacBook. Maar dat is niet alles: hij heeft zelfs al wat details onthuld.

twee nieuwe MacBooks 2023

Twee nieuwe MacBooks 2023

In zijn bericht legt Gurman vooral de nadruk op de 15-inch MacBook Air. Volgens de analist krijgt dit toestel hetzelfde ontwerp als de onlangs aangekondigde 13.6-inch MacBook Air: dun en plat, dus zonder aflopend design. Bovendien verwacht hij dat deze Mac ook een M2-chip krijgt. Het formaat lijkt voor nu dus het enige grote verschil.

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

• En zonder aansluitkosten t.w.v. €25
• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

Over de andere MacBook doet de analist een stuk geheimzinniger. Zo is het nog onduidelijk om wat voor model het überhaupt gaat; het formaat lijkt het enige waarover hij zeker is. Toch is een 12-inch MacBook bijzonderder dan je wellicht denkt, want Apple’s laatste laptop van dit formaat ligt al niet meer in de winkels sinds 2019. Een detail durft Gurman wel al te onthullen: het toestel zou eind 2023 of zelfs begin 2024 verschijnen.

Bovendien verwacht Gurman dat de 14-inch en 16-inch MacBook Pro later dit jaar nieuwe chips krijgen. In dat geval heb je niet meer de keuze uit een M1 Pro en M1 Max, maar hun opvolgers: de M2 Pro en M2 Max. Al is het volgens de analist mogelijk dat de release wordt uitgesteld naar 2023.

WWDC 2022

Twee nieuwe MacBooks, komt dat niet bekend voor? Klopt: eerder deze week vond de WWDC 2022 plaats, waar Apple ook al twee nieuwe MacBooks heeft aangekondigd. Het gaat om een splinternieuwe 13.6-inch MacBook Air 2022 en een 13-inch MacBook Pro. Beide toestellen beschikken over een supersnelle M2-chip, al is deze naam wat misleidend. Vergelijk daarom eerst even de details voordat je een nieuwe laptop bestelt!

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste iPhone-nieuws en andere Apple-ontwikkelingen? Meld je dan nu aan voor onze gratis nieuwsbrief!
De iPhone 15: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

De iPhone 15: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• Tijdelijk geen aansluitkosten t.w.v. €25!

Door Annemiek Lourensen

(Web)redacteur iCreate. Kocht als tiener haar eerste Apple-product: een (inmiddels antieke) iPod. Hoort haar lievelingsmuziek tegenwoordig liever live.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar