Terug naar Werkt Apple aan MagSafe voor de iPad Pro 2022?
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Werkt Apple aan MagSafe voor de iPad Pro 2022?

Door Annemiek Lourensen18 januari 2022 11:102 min. leestijd0

Naar verluidt krijgt de nieuwe iPad Pro 2022 een functie die hij nooit eerder heeft gehad: MagSafe. Het probleem is alleen dat iPads hiervoor een achterkant van glas nodig hebben, wat juist voor andere struikelblokken zorgt. Toch lijkt Apple vastberaden om een oplossing te vinden. En maar goed ook, want geruchten wijzen erop dat het product dit jaar nog verschijnt.

iPad Pro 2022 draadloos opladen

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste iPhone-nieuws en andere Apple-ontwikkelingen? Meld je dan nu aan voor onze gratis nieuwsbrief!

Magsafe voor de iPad Pro 2022

Volgens 9to5Mac zijn er plannen om de nieuwe iPad Pro 2022 uit te rusten met MagSafe. Op dit moment probeert Apple nog steeds uit te vogelen hoe ze dit voor elkaar kunnen krijgen. Maar dit lijkt gemakkelijker gezegd dan gedaan.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

De website meldt namelijk dat Apple niet van plan is om de iPad Pro een glazen achterkant te geven. Reden zou zijn dat het apparaat hierdoor fragieler wordt, en het dus gemakkelijker wordt om hem (per ongeluk) te beschadigen. Maar glas is vooralsnog de enige bruikbare optie voor MagSafe, want aluminium en MagSafe blijken niet goed samen te gaan.

Daarom zou Apple momenteel op zoek zijn naar een oplossing waardoor de iPad Pro toch met MagSafe kan worden uitgerust. Een optie waarmee geëxperimenteerd wordt, is een Apple-logo gemaakt van glas. Hier moet je dan de MagSafe-oplader op klikken, waardoor de stroom alleen door het logo gaat. Prototypes bestaan zelfs al, dus Apple lijkt vastberaden om de verandering toe te passen. De vraag is nu of dit nog voor het einde van het jaar lukt.

Een grotere batterij?

Overigens hebben de bronnen van 9to5Mac meer te melden over de iPad Pro 2022 dan alleen MagSafe. In hetzelfde bericht schrijven ze dat het product onder andere een grotere batterij krijgt. En dit is een opluchting, want door het compatibele Magic Keyboard is de batterij van de huidige iPad Pro in een mum van tijd leeg.

Daarnaast beweert de website dat het apparaat een cameramodule krijgt die vergelijkbaar is met die van de iPhone 13, evenals een gloednieuwe chip. Misschien dat dit de M2 is, want dit jaar verschijnt er ook een MacBook met zo’n M2-chip. En dat is niet alles: naast de iPad Pro en MacBook zijn er diverse andere Apple-producten die je dit jaar mag verwachten.

Bron: 9to5Mac

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar