Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Werkt Apple aan MagSafe voor de iPad Pro 2022?

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
iPad Pro 2022 draadloos opladen


Lees verder na de advertentie

Naar verluidt krijgt de nieuwe iPad Pro 2022 een functie die hij nooit eerder heeft gehad: MagSafe. Het probleem is alleen dat iPads hiervoor een achterkant van glas nodig hebben, wat juist voor andere struikelblokken zorgt. Toch lijkt Apple vastberaden om een oplossing te vinden. En maar goed ook, want geruchten wijzen erop dat het product dit jaar nog verschijnt.

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste iPhone-nieuws en andere Apple-ontwikkelingen? Meld je dan nu aan voor onze gratis nieuwsbrief!

Magsafe voor de iPad Pro 2022

Volgens 9to5Mac zijn er plannen om de nieuwe iPad Pro 2022 uit te rusten met MagSafe. Op dit moment probeert Apple nog steeds uit te vogelen hoe ze dit voor elkaar kunnen krijgen. Maar dit lijkt gemakkelijker gezegd dan gedaan.

De website meldt namelijk dat Apple niet van plan is om de iPad Pro een glazen achterkant te geven. Reden zou zijn dat het apparaat hierdoor fragieler wordt, en het dus gemakkelijker wordt om hem (per ongeluk) te beschadigen. Maar glas is vooralsnog de enige bruikbare optie voor MagSafe, want aluminium en MagSafe blijken niet goed samen te gaan.


kooptip

Daarom zou Apple momenteel op zoek zijn naar een oplossing waardoor de iPad Pro toch met MagSafe kan worden uitgerust. Een optie waarmee geëxperimenteerd wordt, is een Apple-logo gemaakt van glas. Hier moet je dan de MagSafe-oplader op klikken, waardoor de stroom alleen door het logo gaat. Prototypes bestaan zelfs al, dus Apple lijkt vastberaden om de verandering toe te passen. De vraag is nu of dit nog voor het einde van het jaar lukt.

Een grotere batterij?

Overigens hebben de bronnen van 9to5Mac meer te melden over de iPad Pro 2022 dan alleen MagSafe. In hetzelfde bericht schrijven ze dat het product onder andere een grotere batterij krijgt. En dit is een opluchting, want door het compatibele Magic Keyboard is de batterij van de huidige iPad Pro in een mum van tijd leeg.

Daarnaast beweert de website dat het apparaat een cameramodule krijgt die vergelijkbaar is met die van de iPhone 13, evenals een gloednieuwe chip. Misschien dat dit de M2 is, want dit jaar verschijnt er ook een MacBook met zo’n M2-chip. En dat is niet alles: naast de iPad Pro en MacBook zijn er diverse andere Apple-producten die je dit jaar mag verwachten.

Bron: 9to5Mac