Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

iPad Pro 2024 krijgt ‘beste oled-scherm van dit moment’

Auteur: Ward Edema
0 reacties
iPad Pro 2022

De iPad Pro 2024, die volgende week wordt onthuld, krijgt volgens nieuwe geruchten het beste oled-scherm van dit moment. En hierom is dat belangrijk!

Lees verder na de advertentie

iPad Pro 2024 display: eindelijk oled

De iPad Pro 2024 belooft een forse upgrade te worden. Een nieuw design, een gloednieuwe M4-chip met extra power voor AI-taken, ondersteuning voor de Apple Pencil 3 … Er is heel wat om naar uit te kijken. Maar misschien wel de grootste upgrade zit hem in het display: die maakt eindelijk de overstap naar oled. En wat voor een oled!

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws rondom de iPad Pro 2024:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

kooptip

Volgens Display Supply Chain Consultants (DSCC) is het oled-scherm in de iPad Pro 2024 het ‘beste oled-tabletscherm op de markt’. En dat heeft een paar redenen. Zo krijgt het scherm LTPO – dat is dezelfde efficiënte versie van oled die in de Pro-modellen van de iPhone zit. Hiermee wordt het mogelijk om always-on in de iPad te bouwen. Ook krijgt het display een verversingssnelheid van 120 Hz, wat zorgt voor soepele bewegingen en animaties. En door een nieuwe productietechniek wordt het scherm extreem dun, extra helder én extra duurzaam.

Veel voordelen

Ten opzichte van de lcd-techniek in de huidige iPad Pro heeft oled veel voordelen. Zo is er perfect contrast: zwarte beelden zijn echt pikzwart, terwijl highlights van het scherm spatten. Ook reageert oled een stuk sneller dan lcd, waardoor je veel minder het effect krijgt dat beelden uitgeveegd worden. Dit is met name bij games fijn.

iPad Pro 2024

De iPad Pro 2024 komt er in twee maten, met allebei dezelfde schermtechniek: 11,1- en 12,9 inch. Bij het huidige model hebben beide groottes nog een ander display: het 12,9-inch model heeft lcd met individueel verlichte zones (mini-led), terwijl het 11-inch model het moet doen met ‘normale’ lcd. Voor de 11-inch iPad Pro is de upgrade naar oled dus nog net wat groter dan voor zijn grotere broer.

iPad Pro 2024 release

De iPad Pro 2024 wordt aangekondigd op 7 mei 2024 om 16:00. Dan staat er een Apple-event gepland, waar we je uiteraard bij iCreate van op de hoogte houden – bijvoorbeeld via onze nieuwsbrief:

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!