Terug naar Dit is wanneer de eerste M2 MacBook verschijnt
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Dit is wanneer de eerste M2 MacBook verschijnt

Door Laura Grootaarts7 juli 2021 09:432 min. leestijd0

Zit je te wachten op een Mac met een opvolger van Apple’s M1-chip? In 2022 verschijnt de volgende MacBook Air, en die is voorzien van een M2-chip. Maar ruim voor die tijd verschijnen er ook nog nieuwe Macs! Dat beweert Apple-analist Dylandtk op Twitter.

MacBook Air 2021 ontwerp

MacBook Air M2 verschijnt in 2022

Volgens Dylandtk verschijnt de volgende generatie MacBook Air volgend jaar: deze MacBook Air 2022 krijgt een M2-chip. Ook nieuw is het kleurrijke design, wat waarschijnlijk in lijn is met de iMac 2021 die dit voorjaar verschenen is. Deze is verkrijgbaar in zeven verschillende kleuropties.

Exclusief bij T-Mobile: de Apple Watch Series 8, SE of Ultra met multsim!

Exclusief bij T-Mobile: de Apple Watch Series 8, SE of Ultra met multsim!

• Blijf altijd verbonden, ook zonder iPhone!
• Alleen mogelijk met een mobiel abonnement van T-Mobile

Maar ook dit jaar mogen we nog nieuwe Macs verwachten. Deze worden uitgerust met een M1X-chip. Dylandtk zegt hierover dat deze is voorbehouden aan de ‘Pro Macs’. Hij verwijst hiermee mogelijk naar een 14- en 16-inch MacBook Pro, maar benoemt ook de Mac mini. Een andere kanshebber is een grotere iMac: de kleurrijke iMac M1 van dit voorjaar is er namelijk alleen in het klein.

Opvolgers van de M1

Apple introduceerde vorig jaar voor het eerst een eigen chip: de M1. Vorig jaar verschenen de M1 MacBook Air, MacBook Pro en Mac mini; dit jaar werden de iMac M1 en iPad Pro M1 uitgebracht. Nu is het dus tijd voor een opvolger van de chip. Of beter gezegd: opvolgers.

Dylandtk noemt de M1X een uitbreiding van de huidige M1, met meer vermogen en meer CPU- en GPU-kernen. De M2 is echt de volgende generatie van de chip, en deze is gebaseerd op de A15-chip die straks in de nieuwe iPhone 13 zit.

MacBook M2 release

Naar verwachting verschijnen de M1X-Macs dit najaar, waarschijnlijk in oktober maar met een mogelijke vertraging tot november – een verrassingsrelease in september wordt daarmee stukken onwaarschijnlijker. De MacBook Air M2 release date zou in de eerste helft van 2022 zijn.

Dylandtk heeft het laatste jaar bewezen dat hij steeds beschikt over correcte details over toekomstige Apple-producten. Zou wist hij vijf maanden voor release al dat de iPad Pro een M1-chip zou krijgen. Ook wist hij dat de nieuwe iMac van dit voorjaar een M1 zou bevatten (en geen M1X) en dat het om het kleinere model ging. Dat maakt zijn nieuwe claims geloofwaardiger.

Wekelijks Apple nieuws in je mail

Als eerste op de hoogte van het laatste nieuws, tips & aanbiedingen!
De nieuwe iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600 terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

De nieuwe iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600 terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

• Én tot €10 korting per maand!
• Extra voordeel met KPN Hussel

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
MacBook Air
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar