Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 153Maak je huis écht slim met HomeKit 🏠
Cover van
achtergrond

MagSafe: alles over de oplaadtechniek van Apple

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
Apple MagSafe

De magnetische ring in de iPhone wordt MagSafe genoemd. Zo klik je accessoires zoals opladers en wallets magnetisch aan je iPhone vast. Hieronder lees je alles over Apple MagSafe!

Wat is MagSafe?

MagSafe oude iPhone

MagSafe is een techniek van Apple waarmee je accessoires magnetisch aan je iPhone 12 of nieuwer vastklikt. Dit zijn accessoires zoals een draadloze oplader of wallet.

Vooral de MagSafe-opladers zijn populair. Ideaal hierbij is dat je de iPhone niet heel precies op de oplaadspoel hoeft te leggen, want de magneten trekken de oplader automatisch naar de juiste plek.

Ook zijn allerlei andere accessoires te gebruiken, zoals een portemonneehoesje dat vastklikt aan de achterkant van de iPhone. Of een autohouder zodat je de iPhone aan het dashboard van je auto kan hangen.

Welke iPhones ondersteunen het?

MagSafe werd geïntroduceerd bij de iPhone 12-serie. Ook de iPhone 13-serie en iPhone 14-serie hebben MagSafe-ondersteuning. Hierbij gaat het zowel om de goedkopere toestellen als de duurdere Pro-modellen.

Rondom de spoel voor draadloos opladen hebben deze iPhones extra magneten. Hierdoor kunnen ze overweg met MagSafe-accessoires. Bij de iPhone SE-modellen zijn deze magneten niet aanwezig, dus bij deze iPhones kun je helaas geen gebruikmaken van MagSafe.

MagSafe-oplader

iPhone 12 met magsafe

Wil je je iPhone 12 of nieuwer draadloos opladen, dan is het slim om een oplader met MagSafe-ondersteuning te kopen. Hiermee hoef je je iPhone alleen maar bij de oplader in de buurt te brengen en de magneten zorgen ervoor dat hij precies op de juiste plek klikt.

Zo loop je geen risico dat je de iPhone niet helemaal goed hebt geplaatst, waardoor hij niet laadt. En je kunt je iPhone blijven gebruiken terwijl hij oplaadt, net als bij een bedrade oplader.

MagSafe-hoesje

Waarschijnlijk bescherm je je iPhone in een hoesje. Om te zorgen dat MagSafe goed blijft werken, is het dan helaas nodig om een MagSafe-hoesje te kopen. Zo blijft je iPhone beschermd en behoud je de comptabiliteit met MagSafe-accessoires.

Dit betekent dat je de MagSafe oplader, powerbank, of wallet nog steeds kunt gebruiken, zelfs als je iPhone in een hoesje zit. Het hoesje heeft namelijk een ingebouwde magneetring die aansluit op andere MagSafe-producten.

MagSafe autohouder

Een telefoonhouder met MagSafe-ondersteuning: idealer kan haast niet. Geen gedoe met klemmetjes: je houdt je iPhone in de buurt van de autohouder en hij klikt al vast. Bovendien laadt je iPhone dan ook meteen draadloos op.

Kijk wel uit dat je iPhone oververhit raakt, want draadloos opladen genereert veel warmte. Het is slim om te kiezen voor een MagSafe-autohouder met een ventilator, zoals de HaloLock Cryoboost.

MagSafe Wallet

MagSafe kaarthoude

De MagSafe wallet, of portemonnee, is een slank accessoire dat aan de achterkant van je iPhone bevestigt. Het biedt ruimte voor enkele pasjes, zoals je identiteitskaart of creditcard, en klikt magnetisch vast aan je telefoon.

Ideaal voor als je even snel de deur uit gaat en niet je hele portemonnee mee wilt nemen. En maak je geen zorgen over het verliezen van je pasjes – de magneten zijn sterk genoeg om de wallet stevig vast te houden, zelfs als je je telefoon in je tas of broekzak stopt.

MagSafe powerbank

MagSafe battery Pack

Er zijn ook powerbanks met MagSafe-ondersteuning. De powerbank klikt magnetisch vast aan de achterkant van je iPhone en begint direct met opladen, zonder dat je een kabel nodig hebt.

Dit maakt het een stuk gemakkelijker om je telefoon op te laden als je onderweg bent, of als er geen stopcontact in de buurt is. De powerbank heeft vaak genoeg capaciteit om je iPhone minstens één keer volledig op te laden, dus je hoeft je geen zorgen te maken over een lege batterij.