Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Nieuwe Apple-producten 2022: wat mag je verwachten?

Auteur: Laura Grootaarts
2 reacties
Tim Cook in Apple Park


Lees verder na de advertentie

De oogst van het voorbije Apple-jaar was goed, met onder meer een compleet nieuw ontworpen iMac en MacBook Pro, de lancering van de AirTag en een iPad mini die er bijna futuristisch uitziet. Over ‘futuristisch’ gesproken: wat brengt de toekomst? Voor iedereen die uitkijkt naar nieuwe Apple-producten: 2022 belooft weer een mooi jaar te worden. Welke nieuwe producten zal Apple-CEO Tim Cook volgend jaar presenteren?

kooptip

De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!
De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

Nieuwe Apple producten 2022

Ook in 2022 mag je weer een hoop nieuwe Apple-producten verwachten, over vele daarvan wordt nu al druk gespeculeerd. Apple zal door het jaar heen diverse events organiseren waarbij de nieuwe producten worden aangekondigd. Wij verheugen ons alvast op het nieuwe jaar!

MacBook Air

De volgende MacBook Air krijgt een snelle M2-chip en wordt van top tot teen vernieuwd! Het aflopende design, waarbij de voorkant dunner is dan de achterkant, maakt plaats voor een totaal vlak ontwerp. Bovendien mag je dezelfde sprankelende kleuren verwachten als bij de iMac 2021. Waarschijnlijk krijgt hij net als de MacBook Pro een ‘notch’, oftewel een inkeping in het scherm voor de webcam. Ook krijgt hij hetzelfde mini-led-scherm als z’n Pro-broer. Mini-led is helderder en heeft een beter contrast. Hopelijk is de MacBook Air ook voorzien van een magnetische ­MagSafe-kabel die losschiet als jij eroverheen struikelt.

Grote iMac (Pro)


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

Dit jaar werd de kleine iMac vernieuwd, maar de grote variant nog niet. Die is in 2022 aan de beurt en wordt mogelijk omgedoopt tot ‘iMac Pro’. De nieuwe iMac heeft straks ongetwijfeld veel gemeen met de huidige MacBook Pro. De Intel-chip maakt plaats voor dezelfde M1 Pro- en M1 Max-chips en hij krijgt een mini-led-scherm met ProMotion. Ook qua poorten is de nieuwe iMac Pro gelijk aan de nieuwe MacBook Pro: meerdere usb-c-poorten, een sd-kaartlezer en HDMI. Het design lijkt waarschijnlijk op dat van de kleine iMac, maar hij zal donkerder van kleur zijn, voor een chique Pro-look.

Mac mini

Design van Mac mini 2022

Apple’s voordeligste Mac (zonder scherm, toetsenbord en muis) krijgt volgend jaar een nieuwe versie die er behoorlijk anders uitziet. Hij krijgt een plexiglazen bovenkant en een dunnere kast. En net zoals bij de nieuwe MacBook Pro wordt het aantal poorten uitgebreid.

Apple Watch Series 8

Wordt de Apple Watch Series 8 dan wél het horloge dat we eigenlijk dit jaar al verwacht hadden? Met een vlak ontwerp dat veel meer past bij de meest recente iPhones en iPads? En misschien weer wat nieuwe gezondheidsfuncties, zoals een thermometer (voor je lichaamstemperatuur) en een bloedglucosemeter voor diabetici? Het zou ons niet verbazen. En kijk er ook niet van op als er straks niet twee, maar drie formaten zijn voor de Apple Watch: volgens geruchten komt er een extra grote versie.

AirPods Pro

Nu de nieuwste reguliere AirPods flink zijn toegegroeid naar de AirPods Pro, wordt het tijd dat er weer een nieuwe versie van Apple’s geavanceerde oordopjes komt. Mogelijk krijgen die een nieuw design, waarbij de steeltjes helemaal verdwijnen – alleen de dopjes resteren dan nog. De Pro wordt waarschijnlijk nog een tikkeltje meer Pro door de toevoeging van innovatieve functies op het gebied van gezondheid – denk aan bewegingssensoren voor fitnesstracking.

iPhone 14

De iPhone 13 lijkt wel érg veel op de iPhone 12 van het jaar daarvoor. Ben je toe aan iets nieuws, iets anders? Met de iPhone 14 zou Apple weer een nieuwe stap zetten. De notch ruimt mogelijk het veld, zodat de voorkant echt één en al scherm wordt. De camera krijgt dan een plaatsje in een klein gaatje in het scherm. De camerabult aan de achterzijde wordt mogelijk iets minder prominent. Overigens lijkt er geen mini-iPhone te komen. Daarvoor in de plaats komt naar verluidt een iPhone 14 Max, die net als de huidige Pro Max een scherm van 6,7 inch heeft, maar dan zonder de specifieke Pro-functies.

iPhone SE

Ben je verknocht aan een iPhone met een thuisknop? Apple heeft er nog eentje voor je in het assortiment: de iPhone SE uit 2020. In het voorjaar van 2022 verwachten we de opvolger daarvan. Apple lijkt nog niet van plan om de thuisknop met Touch ID definitief met pensioen te sturen, want de nieuwe SE lijkt waarschijnlijk sprekend op de huidige editie. Wat er nieuw is? Ondersteuning voor 5G, zodat je supersnel mobiel internet hebt. En dezelfde chip als in het topmodel iPhone van dit moment, de iPhone 13.

Drie nieuwe iPads

In 2021 werden alle iPad-modellen vernieuwd, met uitzondering van de iPad Air. Het kan dus haast niet anders of er verschijnt in 2022 een nieuwe editie. Wat we zeker weten is dat de Air de videobelfunctie Middelpunt krijgt, want inmiddels hebben alle iPads die. Maar dat is natuurlijk niet superspannend. Spannender zijn de geruchten over een eventueel oled-scherm, maar dat is op dit moment nog niet meer dan een ­welles-nietesspelletje.

Naast de iPad Air verwachten we ook een nieuwe ‘gewone’ iPad – die wordt immers ieder jaar vernieuwd. Mogelijk verschijnt er ook een nieuwe iPad Pro. Daarvan wordt gezegd dat hij een compleet nieuw ontwerp krijg en ondersteuning heeft voor draadloos opladen.

Mixed reality-headset

'Apple mixed reality-headset

Tot nu toe kwamen in dit artikel alleen maar oudgedienden voorbij, maar Apple lanceert waarschijnlijk ook een compleet nieuw product: een mixed reality-headset. Deze headset ondersteunt virtual reality (waarbij je helemaal afgesloten bent van de wereld om je heen) en augmented reality (waarbij je een extra laag informatie over de wereld om je heen ziet). Toch betwijfelen we of dit product volgend jaar onder jouw kerstboom ligt, want het schijnt een nogal premium artikel voor professionele gebruikers te worden.

Nieuwe software

Heel leuk, al die nieuwe producten, maar je broekzakken zijn waarschijnlijk niet eindeloos diep. Maakt niet uit, want Apple doet iets waardoor het aanvoelt alsof je het nieuwste van het nieuwste in huis hebt, zonder dat het je een cent kost. Namelijk: nieuwe software uitbrengen! Ook in 2022 mag je je weer verheugen op nieuwe software voor al je Apple-apparaten: iOS 16 voor de iPhone, iPadOS 16 voor de iPad, macOS 13 voor de Mac, watchOS 9 voor de Apple Watch, tvOS 16 voor de Apple TV. In juni tijdens Apple’s WWDC-event worden alle nieuwe besturingssystemen onthuld.

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste iPhone-nieuws en andere Apple-ontwikkelingen? Meld je dan nu aan voor onze gratis nieuwsbrief!