Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

iPad 2018 teardown: toestel blijkt een 'reparatie-nachtmerrie'

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
iPad 2018 teardown


Lees verder na de advertentie

De nieuwe 9,7-inch iPad richt zich voornamelijk op scholieren, maar is de tablet wel zo klaslokaalvriendelijk? Specialisten van iFixit hebben de iPad uit elkaar gehaald en waarschuwen dat het niet bepaald een apparaat is dat je wilt beschadigen.

Lastig repareren

Het is altijd al lastig geweest om apparaten van Apple te openen en te repareren en dat is niet anders bij de nieuwe iPad, ook wel de iPad 2018 genoemd. iFixit, expert op het gebied van teardowns, heeft de iPad een herstelbaarheidsscore van twee op de tien gegeven. Dit is hetzelfde als bij de iPad 2017.

Vooral het overmatig gebruik van ‘reparatiebelemmerende lijm’ bemoeilijkt het repareren van de iPad. Deze lijm wordt gebruikt om de interne onderdelen te beveiligen. In het bijzonder de batterij en de Lightning-poort zouden hierdoor zeer lastig te vervangen zijn.


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

iFixit vat het kort maar krachtig samen:

‘Geen waterdichtheid + een niet-vervangbare laadpoort + geen upgrademogelijkheden + het gebruik van lijm = een reparatie-nachtmerrie.’

iPad 2018 teardown

Verder wijst de iPad 2018 teardown uit dat niet alleen de buitenkant van de iPad bijna identiek is aan zijn voorganger; ook het binnenwerk is erg vergelijkbaar. De iPad blijft bijvoorbeeld nog steeds de A1484-batterij gebruiken, net als de NXP 8461A1 Touch ID-chip. Beide componenten waren ook verwerkt in de iPad 2017.

Toch is het niet alleen maar slecht bij de iPad. Een van de voordelen van de iPad 2018 is dat het LCD-scherm los zit van het digitiser-glas. Hierdoor kan het digitiser-paneel worden vervangen zonder dat het LCD-scherm ook moet worden verwisseld.

Goedkoopste iPad

De nieuwe 9,7-inch iPad – ook wel de iPad 2018 genoemd – is met een prijskaartje van €359 de goedkoopste iPad ooit. Zoals gezegd lijkt het iOS-apparaat veel op zijn voorganger, maar er zijn belangrijke verschillen. Met zijn A10 Fusion Chip is hij krachtiger dan de iPad 2017 en het is de eerste niet-Pro iPad die de Apple Pencil ondersteunt.

Lees ook ons dossier iPad 2018.