Terug naar iPad 2018 teardown: toestel blijkt een 'reparatie-nachtmerrie'
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

iPad 2018 teardown: toestel blijkt een 'reparatie-nachtmerrie'

Door Koen van Ekeren4 april 2018 14:502 min. leestijd0

De nieuwe 9,7-inch iPad richt zich voornamelijk op scholieren, maar is de tablet wel zo klaslokaalvriendelijk? Specialisten van iFixit hebben de iPad uit elkaar gehaald en waarschuwen dat het niet bepaald een apparaat is dat je wilt beschadigen.

Lastig repareren

Het is altijd al lastig geweest om apparaten van Apple te openen en te repareren en dat is niet anders bij de nieuwe iPad, ook wel de iPad 2018 genoemd. iFixit, expert op het gebied van teardowns, heeft de iPad een herstelbaarheidsscore van twee op de tien gegeven. Dit is hetzelfde als bij de iPad 2017.

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

• En zonder aansluitkosten t.w.v. €25
• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

Vooral het overmatig gebruik van ‘reparatiebelemmerende lijm’ bemoeilijkt het repareren van de iPad. Deze lijm wordt gebruikt om de interne onderdelen te beveiligen. In het bijzonder de batterij en de Lightning-poort zouden hierdoor zeer lastig te vervangen zijn.

iFixit vat het kort maar krachtig samen:

‘Geen waterdichtheid + een niet-vervangbare laadpoort + geen upgrademogelijkheden + het gebruik van lijm = een reparatie-nachtmerrie.’

iPad 2018 teardown

Verder wijst de iPad 2018 teardown uit dat niet alleen de buitenkant van de iPad bijna identiek is aan zijn voorganger; ook het binnenwerk is erg vergelijkbaar. De iPad blijft bijvoorbeeld nog steeds de A1484-batterij gebruiken, net als de NXP 8461A1 Touch ID-chip. Beide componenten waren ook verwerkt in de iPad 2017.

Toch is het niet alleen maar slecht bij de iPad. Een van de voordelen van de iPad 2018 is dat het LCD-scherm los zit van het digitiser-glas. Hierdoor kan het digitiser-paneel worden vervangen zonder dat het LCD-scherm ook moet worden verwisseld.

Goedkoopste iPad

De nieuwe 9,7-inch iPad – ook wel de iPad 2018 genoemd – is met een prijskaartje van €359 de goedkoopste iPad ooit. Zoals gezegd lijkt het iOS-apparaat veel op zijn voorganger, maar er zijn belangrijke verschillen. Met zijn A10 Fusion Chip is hij krachtiger dan de iPad 2017 en het is de eerste niet-Pro iPad die de Apple Pencil ondersteunt.

Lees ook ons dossier iPad 2018.

De iPhone 15 Pro: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

De iPhone 15 Pro: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• Tijdelijk geen aansluitkosten t.w.v. €25!

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar