Terug naar iPad 2018 vs. iPad 2017: wat is er nieuw?
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Koopadviezen

iPad 2018 vs. iPad 2017: wat is er nieuw?

Door Laura Grootaarts29 maart 2018 14:223 min. leestijd0

Apple heeft tijdens het eerste Apple Event van 2018 een nieuwe iPad gepresenteerd. Dezelfde afmetingen en een identiek gewicht, hetzelfde design, dezelfde camera … Op het eerste gezicht spot je geen verschillen tussen de iPad 2018 en zijn voorloper van vorig jaar. Toch zijn die er wel degelijk. iPad 2018 vs. iPad 2017: wij hebben de veranderingen voor je op een rij gezet.

Apple Pencil ondersteuning

Dit is misschien wel het belangrijkste verschil met de voorgaande iPad. De nieuwe iPad is geschikt voor de Apple Pencil, Apple’s eigen drukgevoelige stylus. Voorheen werkte de Pencil alleen op de iPad Pro-modellen. Fijn dat de Pencil nu ook gebruikt kan worden op een goedkoper model. Voor de gelegenheid heeft Apple de prijs van de Pencil met een tientje verlaagd naar 99 euro.

iPad 2018

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Apple presenteerde dinsdagavond ook een alternatief voor de Apple Pencil, de Logitech Crayon. Die kan hetzelfde als de Pencil. Hij heeft wel een compleet andere look en is stukken goedkoper. Over de verkrijgbaarheid van de Crayon bestaan op dit moment nog onduidelijkheden.

Meer weten over Apple Pencil?
Bekijk dit dossier

Meer creativiteit in de iWork-apps

Dit punt is onlosmakelijk verbonden met het voorgaande. Apple heeft na de ontulling van de nieuwe iPad de iWork-programma’s een update gegeven. De iOS-varianten van Pages, Numbers en Keynote bieden ondersteuning aan de Apple Pencil, wat een heel scala aan creatieve mogelijkheden opent.

Betere processor

De iPad heeft een betere processor gekregen: de A10 Fusion Chip. Die kennen we nog van de iPhone 7 en de iPhone 7 Plus. De iPad van 2017 heeft met de A9-chip en iets oudere chip. De processor is dus krachtiger dan voorheen, iets wat je vooral merkt bij het multitasken met verschillende apps, gamen en augmented reality-toepassingen.

Nieuwe kleur

iPad 2018

De minst spannende wijziging, maar voor de volledigheid noemen we het toch maar: de iPad 2018 is verkrijgbaar in een nieuwe gouden uitvoering. Vorig jaar was de iPad weliswaar ook beschikbaar in goud, maar toen oogde die tint net even anders dan dit jaar. Verder is de iPad wederom verkrijgbaar in zilver en spacegrijs.

De prijs

Apple stunt met de prijzen van de iPad: hij is maar liefst vijftig euro goedkoper dan voorheen. Was de vanafprijs bij de iPad 2017 nog 409 euro, nu is dat 359 euro. Daarmee is de nieuwste iPad de goedkoopste iPad óóit. En voor het onderwijs komt daar nog korting bij. De iPad 2017 is bij Apple overigens niet meer verkrijgbaar, wellicht kom je hem nog wel tegen bij externe partijen.

Adviesprijzen

  • Wi-Fi, 32 GB: € 359
  • Wi-Fi, 128 GB: € 449
  • Wi-Fi + Cellular, 32 GB: € 449
  • Wi-Fi + Cellular, 128 GB: € 579

iPad 2018 vs. iPad 2017: conclusie

Meer weten over iPad 2017?
Bekijk dit dossier
Meer weten over iPad 2018?
Bekijk dit dossier

De iPad 2018 heeft een paar kleine maar fijne veranderingen ten opzichte van die van vorig jaar. Vooral de Apple Pencil-ondersteuning en de iets krachtigere processor zijn welkome toevoegingen. Je hebt dus meer iPad voor minder geld: vijftig euro eraf is natuurlijk heel mooi.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar