Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 155Fris je iPhone op! 🫧
Cover van

Apple kondigt nieuwe iPad aan: goedkoopste ooit

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
iPad 2018 met Apple Pencil


Lees verder na de advertentie

Apple heeft zojuist tijdens het educatieve evenement een nieuwe iPad aangekondigd. Het gaat om een 9,7-inch iPad. Het is volgens Apple hun betaalbaarste iPad ooit – 359 euro – en scholen krijgen bovendien korting. Het is de eerste ‘normale’ iPad waarop je ook een Apple Pencil kunt gebruiken.

Nieuwe iPad: nu geschikt voor Apple Pencil

De iPad is even groot als de huidige iPad en heeft hetzelfde design. En hij werkt dus met de Apple Pencil – de drukgevoeligheid is vergelijkbaar met die van de iPad Pro. Er komen updates voor Pages, Numbers en Keynote, waardoor de Apple Pencil in al deze iWork-apps voortaan ook goed gebruikt kan worden. Voor het eerst kun je de Apple Pencil gebruiken op een gewone iPad, en dus niet een van de Pro-familie.

https://youtu.be/ckEnOBpksGs

De nieuwe iPad 2018 heeft een 8 megapixel-camera met 1080p HD-video, aan de voorkant zit een HD FaceTime-camera. De iPad heeft een 9,7-inch Retina-scherm en de batterij gaat tot 10 uur mee. Onder de motorkap vinden we een A10 Fusion-chip: die kennen we nog van de iPhone 7 en de iPhone 7 Plus. Bij de specs op de afbeelding hieronder, zie je ook dat er sprake is van Touch ID. Voor degenen die hoopten op een iPad met Face ID zoals de iPhone X: die komt er, maar later dit jaar. Waarschijnlijk volgt de aankondiging tijdens de WWDC.


kooptip

iPad 2018

Greg Joswiak, marketing-hoofd bij Apple,  introduceerde de nieuwe iPad als volgt: ‘iPad is onze visie op de toekomst en honderden miljoenen mensen wereldwijd gebruiken het iedere dag op het werk op school of ter vermaak. Deze nieuwe 9,7-inch iPad heeft alles wat mensen waarderen aan onze populairste iPad, en is een bron van inspiratie bij creativiteit en studeren. Onze populairste en betaalbaarste iPad heeft nu ondersteuning voor de Apple Pencil, zodat de geavanceerde mogelijkheden van een van onze creatiefste gereedschappen beschikbaar zijn voor meer gebruikers. De iPad heeft bovendien de kracht van de A10 Fusion Chip, gecombineerd met een groot, mooi Retina-schem, geavanveerde camera’s en sensoren. Dit levert augmented reality-ervaringen op die simpelweg niet mogelijk zijn op andere apparaten.

De 9,7-inch iPad 2018 is er in een zilveren, spacegrijze en nieuwe gouden uitvoering. Hij is vanaf vandaag te koop in Nederland, bij Apple. Je betaalt € 359 voor het 32-GB Wi-Fi-model en € 449 voor het 32-GB Wi-Fi + Cellular-model. De 128 GB-versie kost respectievelijk 449 of 579 euro.

De Apple Pencil kost 99 euro.

Lees ook ons dossier iPad 2018.