Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Kan iOS 17 op de iPhone XR?

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
iPhone XR 2019


Lees verder na de advertentie

iOS 17 komt eraan! Apple heeft begin juni tijdens de WWDC een sneakpreview gegeven en die is veelbelovend. Maar als je een iPhone XR hebt, dan maak je je misschien zorgen: kun je je iPhone straks nog wel updaten naar iOS 17?

Kan iOS 17 op iPhone XR?

Als eigenaar van een iPhone XR vraag je je misschien af of je toestel de nieuwste iOS-update aankan. Je iPhone is immers de jongste niet meer. Het antwoord is positief: iOS 17 kan zonder problemen op je iPhone XR draaien. Dit betekent dat je de nieuwste iOS 17 functies kunt ervaren op je vertrouwde iPhone XR. Maar … sommige functies moet je desondanks toch missen.

iOS 17: iPhone XR mist enkele functies

Hoewel de iPhone XR compatibel is met iOS 17, kunnen enkele specifieke functies ontbreken. Zo moet je de AR-effecten in 3D missen, waarbij je in FaceTime hartjes, confetti en vuurwerk oproept. En dan is er nog een toegankelijkheidsfunctie – ‘wijs en spreek – die je helpt om te ontdekken wat er op een etiket staat.


kooptip

Dat betekent dat de grote nieuwe iOS 17 functies wél allemaal van de partij zijn: de Dagboek-app, de stand-by-modus om je iPhone te veranderen in een slim display en interactieve widgets. Trouwens: we draaien momenteel de iOS 17 bèta op een iPhone XR, en het loopt tot nu toe bijzonder soepel.

Hoelang wordt iPhone XR nog ondersteund?

Hoewel iOS 17 nog steeds op de iPhone XR draait, moet je er rekening mee houden dat dit mogelijk de laatste iOS-update is die beschikbaar is voor dit specifieke model. Bij iOS 17 valt het doek voor de iPhone X en iPhone 8: deze toestellen uit 2017 krijgen geen iOS 17 ondersteuning meer. De iPhone XR komt uit 2018 en lijkt dus volgend jaar met pensioen te gaan als iOS 18 verschijnt. Dan heeft de iPhone XR zes jaar lang updates gehad,

Overigens betekent dat niet dat je niks meer aan je iPhone hebt dan. Je kunt hem nog een hele tijd blijven gebruiken omdat Apple de hoognodige beveiligingsupdates blijft uitrollen. Maar nieuwe functies krijg je er dan niet meer bij.

iOS 17 komt eraan!

iOS 17 verschijnt dit najaar en brengt talloze nieuwe functies naar je iPhone . Wil je op de hoogte blijven van alles rondom iOS 17 en ander Apple-nieuws? Meld je dan aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!