Terug naar Deze iPhone-app krijg je er met iOS 17 waarschijnlijk bij
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Deze iPhone-app krijg je er met iOS 17 waarschijnlijk bij

Door Koen van Ekeren24 april 2023 11:112 min. leestijd0

Dit jaar introduceert Apple iOS 17 en met het besturingssysteem krijgt je iPhone er naar verluidt een nieuwe app bij. Het zou gaan om een journaling-app; een soort online dagboek dat helpt bij het bijhouden van dagelijkse activiteiten, gedachten, ideeën en doelen.

iPhone-app iOS 17

Journaling-app in iOS 17

Het gerucht wordt gemeld door het goed geïnformeerde dagblad The Wall Street Journal. De krant schrijft dat de nieuwe app – met de codenaam Jurassic – ‘onderdeel is van Apple’s inspanningen voor geestelijke en fysieke gezondheidstechnologie’.

Bereid je Mac voor op macOS Sonoma

Bereid je Mac voor op macOS Sonoma

Ruim je Mac op en zorg ervoor dat hij zo goed als nieuw is voor macOS Sonoma.

De app zal standaard geïnstalleerd zijn op alle iPhones met iOS 17 en biedt een nauwe integratie met de andere Apple-apps. Dankzij deze gegevens weet de app veel van je dag, bijvoorbeeld op basis van locatie, gezondheidsgegevens, sms-berichten, agenda-afspraken en meer.

All Day People Discovery

Volgens The Wall Street Journal komt er een ‘All Day People Discovery’-functie, waarmee de app achterhaalt of je vaak met andere mensen bent, of dat je de dag vooral alleen doorbrengt. Dit maakt de app een stuk functioneler ten opzichte van andere journaling-apps, die geen toegang hebben tot dit soort gegevens. De app Day One is daarvan de bekendste.

De app geeft naar verluidt ook suggesties over ontwerpen waarover je kunt schrijven, zoals een work-out. Dit is iets wat ook bij veel andere journaling-apps gebeurt. Daar krijg je vragen zoals over waar je dankbaar voor bent, want je vandaag wilt bereiken, of wat je kortetermijndoel is.

Zoals we dat van Apple gewend zijn, staat privacy centraal in het ontwerp van de software, weet The Wall Street Journal. De analyse van de dag wordt lokaal op het apparaat van de gebruiker gedaan en suggesties voor onderwerpen blijven vier weken in het systeem, waarna ze worden verwijderd.

Concept

Journaling app Apple

De afbeeldingen die je op deze pagina ziet zijn een concept van designer Parker Ortolani. Op basis van de geruchten illustreert hij hoe de app er mogelijk uitziet. De interface doet veel denken aan de Herinneringen-app. Er zijn verschillende categorieën voor journals en er is een app voor de Apple Watch.

Of de journal-app er inderdaad komt en hoe hij eruitziet, weten we op maandag 5 juni. Op deze dag is WWDC en kondigt Apple zijn nieuwe besturingssystemen aan, waaronder iOS 17.

Bereid je Mac voor op macOS 14

Bereid je Mac voor op macOS 14

Ruim je Mac op en zorg ervoor dat hij zo goed als nieuw is voor macOS 14

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iOS 17
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar