Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

iOS 17.5 bèta 4 is uit – en voegt tóch nog een nieuwe functie toe

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
iOS 17.5 bèta 1 release

Apple heeft weer een nieuwe testversie van iOS 17.5 uitgebracht! Eerst alleen voor ontwikkelaars, inmiddels is ook de publieke versie uit. Dit moet je weten over iOS 17.5 bèta 4.

Lees verder na de advertentie

Wil je op de hoogte worden gebracht van het laatste Apple-nieuws, zoals over iOS 17.5? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

iOS 17.5 bèta 4

iOS 17.5 is de aankomende update voor het besturingssysteem van de iPhone. De software zorgt niet alleen voor probleemoplossingen en prestatieverbeteringen, maar brengt ook nieuwe functies met zich mee. Met als hoogtepunt: de komst van Web Distribution, waarmee je apps kunt downloaden en installeren via websites.

kooptip

Scoor nu de AirPods 2 met oplaadcase voor slechts €115 tijdens iDays!
Scoor nu de AirPods 2 met oplaadcase voor slechts €115 tijdens iDays!

• Grootste Apple-sale van Nederland
• Actie loopt t/m 2 juni 2024

Vooral iOS 17.5 bèta 1 en iOS 17.5 bèta 2 introduceerden nieuwe functies voor de iPhone, in iOS 17.5 bèta 3 werd niets nieuws meer ontdekt. Maar met het nieuwe iOS 17.5 bèta 4 heeft Apple op de valreep toch nog een functie toegevoegd. Daarmee krijg je meer zicht op je iPhone, al ga je hem niet dagelijks gebruiken.

Repair State

iOS 17.5 bèta 4 Repair State
Bron: MacRumors

Moet je iPhone gerepareerd worden en moet je hem daarvoor opsturen naar Apple, dan moet je voor dit toestel ‘Zoek mijn‘ uitschakelen. Volgens Apple is dit noodzakelijk: zet je Zoek mijn niet uit, dan kan het bedrijf niet garanderen dat jouw iPhone kan worden gerepareerd. Maar wanneer je Zoek mijn deactiveert, wordt ook het activeringsslot van de iPhone uitgeschakeld. Daardoor is je toestel niet meer aan je Apple ID gekoppeld en kun je je iPhone niet meer traceren via de Zoek mijn-app. Maar dat maakt je smartphone gevoelig voor diefstal: boosdoeners kunnen er ongezien mee vandoor gaan.

De nieuwe functie ‘Repair State’ – die in de code van iOS 17.5 bèta 4 werd ontdekt – moet dit oplossen. Heb je een iPhone die gerepareerd moet worden, dan hoef je voortaan alleen maar deze functie te activeren. Zoek mijn en het activeringsslot blijven vervolgens gewoon actief. Je iPhone blijft daardoor volledig functioneel, dus je kunt je toestel gewoon traceren met Zoek mijn. Bovendien komt er in de Zoek mijn-app een stethoscoop-icoontje bij deze iPhone te staan, zodat je weet dat hij in de Repair State staat. Wel moet je iPhone online en traceerbaar zijn voor de functie – probeer je Repair State in te schakelen voor een iPhone die offline is, dan stelt iOS voor om gewoon Zoek mijn te deactiveren.

Heb je iOS 17.5 bèta 4 geïnstalleerd, dan raden we aan om de functie voor nu te negeren. Het lijkt er namelijk op dat je de Repair State momenteel niet zelf kunt uitschakelen. Mogelijk heeft Apple dit expres gedaan, en kunnen alleen geautoriseerde reparateurs een iPhone ontdoen van deze functie.

iOS 17.5 release

Verwachting is dat iOS 17.5 ergens in mei beschikbaar zal zijn. Mogelijk vindt de release plaats rond het Apple-event op 7 mei, al kan de update door de nieuwe functie ook wat langer op zich laten wachten. Mogelijk werkt Repair State rond de release ook voor andere Apple-toestellen, zoals de iPad of Mac.

Wil je alle nieuwe functies nu al proberen, dan kun je zelf een iOS 17.5 bèta downloaden en installeren. Daarvoor moet je je aanmelden bij het Apple Beta Software Program. Installeren kan vervolgens rechtstreeks via je iPhone, bij ‘Instellingen>Algemeen>Software-update’. Wel raden we af om dit te doen op de iPhone die je dagelijks gebruikt – een smartphone die ergens in een kast ligt, is hier prima voor. En nogmaals, het inschakelen van Repair State raden we voor nu sowieso af.

Wil je op de hoogte worden gebracht van het laatste nieuws over iOS 17.5, zoals over de release? En van ander Apple-nieuws? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: MacRumors