Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Komen deze nieuwe emoji’s in 2024 naar je iPhone?

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
nieuwe emoji's 2024


Lees verder na de advertentie

Ieder jaar krijgt je iPhone er weer nieuwe emoji’s bij, maar die van volgend jaar lijken nu al bekend. Worden dit de nieuwe emoji’s van 2024?

World Emoji Day

World Emoji Day vindt ieder jaar plaats op 17 juli, en volgens traditie wordt er in aanloop naar deze dag een nieuwe reeks emoji’s bekend gemaakt. Zo heeft de website Emojipedia vannacht de 108 nieuwe emoji’s van Emoji 15.1 onthuld!

De nieuwe emoji’s zijn vooralsnog onder voorbehoud, want ze moeten nog worden goedgekeurd door het Unicode Consortium. Dit gebeurt waarschijnlijk in september – voor die tijd is het nog onduidelijk of alle kandidaten ook daadwerkelijk worden uitgebracht. Het duurt doorgaans echter wat maanden voordat Apple ze zelf heeft geïmplementeerd, dus verwacht ze voor 2024 niet op je iPhone, iPad en Mac.

Nieuwe emoji’s 2024

Hoewel Emoji 15.1 straks mogelijk 108 emoji’s introduceert, is het aantal compleet nieuwe emoji’s zeer beperkt: het gaat alleen om een hoofd dat horizontaal schudt, een hoofd dat verticaal schudt, een feniks, een limoen, een bruine paddenstoel en een gebroken ketting. Ook komen er emoji’s voor silhouetten van gezinnen, met verschillende samenstellingen qua ouder en kind.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Alle andere emoji’s zijn simpelweg nieuwe varianten van emoji’s die al enige tijd bestaan. Denk hierbij aan wandelaars en hardlopers die zich naar rechts bewegen in plaats van naar links. Die kunnen we dus niet echt ‘nieuw’ noemen.

De ontwerpen die je hierboven ziet, zijn overigens niet de definitieve versies. Ze zijn namelijk ontworpen door Emojipedia zelf, maar Apple maakt gewoon hun eigen designs. Het duurt dus nog wel een tijdje voordat die worden onthuld. Wel geven ze alvast een goede eerste indruk, want de versies van Emojipedia zijn gebaseerd op de stijl van Apple.

En die van 2023?

De limoen, feniks en andere emoji’s laten voorlopig nog even op zich wachten, maar laat dat de pret niet bederven. Dit jaar zijn er namelijk ook al heel wat nieuwe emoji’s verschenen. Een gans, een ezel, verschillende kleuren hartjes – wij kunnen inmiddels al niet meer zonder. Heb je ze per ongeluk gemist? Bekijk dan snel alle nieuwe emoji’s van 2023.

Wil je wekelijks op de hoogte worden gebracht van het laatste Apple-nieuws? Zoals wanneer de nieuwe emoji’s worden uitgebracht? Schrijf je dan in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!