Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

iOS 17.4.1 komt eraan – en je moet hem zo snel mogelijk installeren

Auteur: Annemiek Lourensen
1 reacties
iOS 17.4.1 release

De release van iOS 17.4.1 vindt elk moment plaats, en deze iPhone-update kun je maar beter zo snel mogelijk installeren.

Lees verder na de advertentie

Wil je wekelijks op de hoogte worden gebracht van het laatste Apple-nieuws, zoals over de iPhone? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

iOS 17.4.1 release

iOS 17.4 is de meest recente update voor het besturingssysteem van de iPhone. De software brengt behoorlijk wat nieuwe functies met zich mee, en op sommige hebben we jaren verwacht. Zo is het sinds de update eindelijk mogelijk om apps uit alternatieve appwinkels te downloaden, en kun je voor het eerst écht een andere standaardbrowser instellen. Benieuwd wat er nog meer nieuw is? Ontdek alles over de nieuwe functies van iOS 17.4.

kooptip

De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand
De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

De update kwam 5 maart uit, maar inmiddels bereidt Apple zich al voor op de volgende update: iOS 17.4.1. Deze heeft het build nummer 21E235, en het betreft een kleine, tussentijdse update. Naar verluidt vindt de release van iOS 17.4.1 deze week nog plaats, aldus een bron van de Amerikaanse techblog 9to5Mac. Mogelijk kun je hem vanavond al installeren – en dat kun je maar beter direct doen.

Probleemoplossingen

Apple brengt tussentijdse updates als deze vaak uit om bugs en systeemfouten weg te werken. Verwachting is dan ook dat iOS 17.4.1 hetzelfde doet, en dat de beveiligingsoplossingen niet kunnen wachten tot iOS 17.5. Op nieuwe functies hoef je dus helaas niet te hopen.

Wel is het nog onduidelijk welke bugs de update zal oplossen. Op sociale media klagen gebruikers sporadisch over irritante kwaaltjes, zoals iPhones die plots uit gaan, Safari die vastloopt wanneer je tussen tabbladen wisselt, of muziek die plots stopt met afspelen. Maar het is onduidelijk of dit aanhoudende problemen zijn voor meerdere gebruikers.

Meestal onthult Apple niet welke bugs en problemen ze oplossen. Op deze manier voorkomen ze dat potentiële boosdoeners er bewust van worden en misbruik van de situatie gaan maken. Je kunt iOS 17.4.1 na zijn release dan ook maar beter zo snel mogelijk installeren, via ‘Instellingen>Algemeen>Software-update’. Dan weet je zeker dat je veilig bent!

iOS 17.5?

Voor nieuwe functies moeten we helaas wachten op de release van iOS 17.5. En dat gaat nog wel even duren, want er zijn nog geen bèta-versies van deze update. Benieuwd naar het laatste nieuws over deze update? En over ander Apple-nieuws, zoals over de release van iOS 17.4.1? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!