Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Melding bij het openen van Safari in iOS 17.4? Dit moet je doen!

Auteur: Ward Edema
0 reacties
iOS 17.4 Safari melding

Krijg je de melding ‘Over je standaardbrowser’ als je Safari opent? Dat komt door een wijziging in iOS 17.4. Hierom krijg je de melding, en dit is wat je moet doen.

Lees verder na de advertentie

Safari in iOS 17.4

Safari is al sinds de allereerste iPhone de standaardbrowser in iOS, en daarom is hij immens populair. Maar volgens de EU is dit niet helemaal eerlijk, en daarom is er een stokje voor gestoken met de nieuwe Digital Markets Act die vanaf 7 maart ingaat. De wet verplicht dat de gebruiker eerst zelf een browser moet kiezen – en die wijziging is nu doorgevoerd in iOS 17.4.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Als je Safari voor het eerst opent na het updaten naar iOS 17.4, word je begroet door een nieuwe melding. Hierin wordt aangegeven dat je eerst een browser moet kiezen voordat je door kunt gaan. Volg de onderstaande stappen om langs deze melding te komen.

kooptip

De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand
De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Zo stel je je browser in

iOS 17.4 Safari
  1. Tik bij het scherm ‘Over je standaardbrowser’ op ‘Ga door’.
  2. Kies in de lijst voor je favoriete browser. Als je wilt dat er niets verandert, tik je op ‘Safari’.
  3. Je krijgt nu, afhankelijk van of je de App Store recentelijk hebt geopend, een scherm met ‘Welkom in de App Store’. Tik hierbij op ‘Ga door’.
  4. Tik nu op ‘Open’ om de gekozen browser, bijvoorbeeld Safari, als standaardbrowser in te stellen en te gebruiken. Heb je de browser nog niet op je iPhone staan, dan moet je hem eerst downloaden.

Eenmalige actie

Gelukkig hoef je de stappen in deze Safari-tip in het vervolg niet meer te doorlopen. Oftewel: kies je nu voor Safari, dan blijft Safari je standaardbrowser en kun je hem weer gebruiken als normaal. En wil je toch nog achteraf je standaardbrowser wijzigen? Dit doe je in Instellingen, mits je een andere browser hebt geïnstalleerd.

In iOS 17.4 zijn nog veel meer wijzigingen doorgevoerd dankzij de nieuwe Europese wetgeving. Je leest er meer over in ons artikel: iOS 17.4: nieuwe functies voor jouw iPhone.

Vond je dit een interessante tip? Lees er meer in onze wekelijkse nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!