Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

iOS 17.3 komt eraan: deze nieuwe functies krijgt je iPhone er dinsdag bij

Auteur: Laura Grootaarts
1 reacties
iOS 17.3 nieuwe functies

De eerstvolgende iPhone-update is iOS 17.3. Er zijn inmiddels al enkele testversies uit, zodoende weten we al welke nieuwe functies je binnenkort mag verwelkomen op je telefoon. Al heel snel overigens, want de update verschijnt aanstaande dinsdag 23 januari.

Lees verder na de advertentie

iOS 17.3 nieuwe functies

Half september verscheen iOS 17, de grote iPhone-update van vorig jaar. Later in het jaar verschenen iOS 17.1 en iOS 17.2, en nu is het tijd voor de derde grote tussentijdse update. De testversies onthullen wat er nieuw is. Veel was eerder al onthuld – een deel van dit lijstje komt je misschien bekend voor – maar Apple heeft op het laatste moment nog wat extraatjes toegevoegd!

Wil je op de hoogte blijven van iOS 17.3? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief:

kooptip

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

1) Bescherming voor gestolen apparaat

iOS 17.3 nieuwe functie

Met Bescherming voor gestolen apparaat wordt je telefoon waardeloos voor dieven. Wordt je iPhone gestolen en weet de dief wat je toegangscode is? Dan kan diegene alsnog niet zomaar bij je meest cruciale gegevens en functies. Je moet namelijk toegang krijgen met Touch of Face ID. Sommige functies werken ook pas met een uur vertraging! Meer details lees je in het volgende artikel:

2) Gemeenschappelijke playlists

Gedeelde afspeellijst

In de app Muziek maak je binnenkort gemeenschappelijke afspeellijsten samen met vrienden en familie. Bij elk nummer staat wie hem heeft toegevoegd, en je kunt met emoji’s reageren op bepaalde nummers. De optie had al in iOS 17.2 moeten zitten, maar werd toen op het laatste moment uitgesteld. Laten we hopen dat de functie niet opnieuw strandt in het zicht van de haven.

3) Nieuwe wallpapers

Black unity wallpaper

Apple heeft deze week een nieuw Apple Watch-horlogebandje aangekondigd in het kader van Black Unity. Daar hoort een bijpassende wijzerplaat bij, en om het helemaal compleet te maken ook nog een wallpaper voor je iPhone en iPad. Het gaat om een fleurige wallpaper die beschikbaar is in verschillende stijlen en kleuren.

4) AirPlay op hotelkamers

Heb je een Apple TV thuis, dan weet je hoe fijn het is om snel even iets naar het grote scherm te AirPlayen. Dat kan in de toekomst ook in hotels (die daarvoor uitgerust zijn). Kwestie van de qr-code op het scherm scannen. De functie is meermaals uitgesteld, maar nu lijkt het er dan toch van te komen.

We verwachten nog meer!

De genoemde functies zijn de eerste, maar zeker niet de laatste van het jaar. Zo lijkt Apple niet te ontkomen aan sideloading, waarbij ze alternatieve App Stores moeten toestaan. Later dit jaar volgt ook nog iOS 18, met diverse verbeteringen op het gebied van AI.