Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

iOS 17.3 bèta 3 is uit – en lost een akelig iPhone-probleem op

Auteur: Annemiek Lourensen
2 reacties
iOS 17.3 beta 2 teruggetrokken

iOS 17.3 bèta 3 is uit! Apple heeft de testversie vannacht uitgebracht, en heeft daarmee een einde gemaakt aan een groot iPhone-probleem.

Lees verder na de advertentie

Wil je wekelijks op de hoogte worden gebracht van het laatste Apple-nieuws, zoals over de release van iOS 17.3? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

iOS 17.3 bèta 3

iOS 17.3 is de volgende grote tussentijdse update voor de iPhone. De update lost niet alleen problemen en systeemfouten op, maar brengt ook wat nieuwe functies met zich mee. Zo is er ‘Bescherming voor gestolen apparaat‘: een functie waarmee je je iPhone beschermt tegen diefstal. En er komen Gemeenschappelijke playlists naar Apple Music, zodat jij en je vrienden samen afspeellijsten kunnen samenstellen.

kooptip

Apple is de update inmiddels al een aantal weken aan het testen. iOS 17.3 bèta 1 verscheen halverwege december, direct na de release van iOS 17.2. Zijn opvolger – iOS 17.3 bèta 2 – verscheen vorige week. Maar twee uur later werd de update al uit de lucht gehaald, want hij bevatte een akelige bug waardoor de iPhone niet meer reageerde. Vannacht heeft Apple iOS 17.3 bèta 3 uitgebracht voor ontwikkelaars, en daarin lijkt het probleem eindelijk te zijn opgelost. Wat was er aan de hand?

iPhone-bug

iOS 17.3 bèta 2 bevatte een bug die zich voor sommige gebruikers toonde gedurende het installatieproces. Tijdens het updaten naar de testversie bleek namelijk dat hun iPhones compleet crashten: het scherm bleef zwart, met in het midden een laad-icoontje dat vastliep. De enige oplossing was om terug te keren naar of iOS 17.2.1 of de eerste bèta van iOS 17.3, maar daarvoor moest je een erg omslachtige methode nalopen.

Apple heeft er inmiddels dus voor gekozen om de tweede testversie van iOS 17.3 niet opnieuw uit te brengen. In plaats daarvan is het meteen de beurt aan de derde bèta. Vooralsnog zijn er op social media nog geen berichten opgedoken van gebruikers met gecrashte iPhones, dus de bug lijkt te zijn verdwenen.

iOS 17.3

Er is nog geen concrete release date bekend voor iOS 17.3. Mogelijk verschijnen er nog een of meerdere testversies – die verwachten we dan de komende weken te zien. De officiële release volgt waarschijnlijk eind januari of februari.