Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Apple brengt iOS 17.3 bèta 2 uit – en trekt de update direct terug

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
iOS 17.3 beta 2 teruggetrokken

iOS 17.3 bèta 2 kwam gisteravond uit, maar inmiddels heeft Apple de update alweer teruggetrokken. Wat is er aan de hand?

Lees verder na de advertentie

Wil je wekelijks op de hoogte worden gebracht van het laatste Apple-nieuws, zoals over iOS 17.3? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

iOS 17.3 bèta 2 teruggetrokken

iOS 17.3 is de volgende tussentijdse update voor het besturingssysteem van de iPhone. Hiermee krijgt je toestel er weer wat nieuwe functies bij. Maak bijvoorbeeld kennis met ‘Bescherming voor gestolen apparaat‘, of met de Gemeenschappelijke playlists in Apple Music.

kooptip

Inmiddels is Apple volop bezig om de software te testen. Zo kwam de eerste testversie – iOS 17.3 bèta 1 – al direct uit na de release van iOS 17.2, ongeveer halverwege december. En gisteravond kwam er dus een opvolger. iOS 17.3 bèta 2 was alleen voor ontwikkelaars, maar drie uur na z’n release werd hij alweer teruggetrokken uit het Developer Center. Oftewel: je kunt de bèta nu al niet meer installeren.

Probleem

iOS 17.3 bèta 2 teruggetrokken

iOS 17.3 bèta 2 werd teruggetrokken vanwege problemen tijdens het installatieproces. Diverse gebruikers klaagden namelijk op social media dat hun iPhones volledig crashten: tijdens het updaten bleef het scherm zwart, met in het midden een laad-icoontje dat vastloopt. Het gaat in ieder geval om mensen met een iPhone 14 en iPhone 15, maar er zijn ook een hoop gebruikers die de update zonder enkel problemen konden installeren. Heb jij er wel last van gehad, dan lijkt de enige oplossing tot nu toe teruggaan naar iOS 17.3 bèta 1 of iOS 17.2.1. En dat werkt erg omslachtig.

Inmiddels verschijnen er steeds meer berichten waaruit blijkt dat de crash mogelijk te maken heeft met ‘Tik op achterkant’. Want dezelfde gebruikers die klagen over de crash in iOS 17.3 bèta 2, blijken ook deze functie te hebben geactiveerd. Voor de duidelijkheid: met Tik op achterkant voert je iPhone een zelfgekozen actie uit wanneer je één of twee keer op de achterzijde van het toestel tikt.

iOS 17.3?

Apple zal het probleem waarschijnlijk zo snel mogelijk oplossen en iOS 17.3 bèta 2 opnieuw uitbrengen. Hoelang dit precies gaat duren, is nog onduidelijk. De komende weken zullen er in ieder geval nog meer bèta’s volgen. De officiële release van iOS 17.3 laat voorlopig dus nog op zich wachten – wij verwachten ‘m eind januari of februari.