Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 153Maak je huis écht slim met HomeKit 🏠
Cover van

iOS 17.1 release candidate is uit: officiële release is al heel snel

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
iOS 17.1 rc

iOS 17.1 komt eraan en dit is de eerste grote tussentijdse update voor iOS 17. Apple heeft inmiddels de iOS 17.1 release candidate (RC) uitgebracht. Dit is de laatste testversie van de software voor de officiële release, dus het duurt niet lang meer voordat je je iPhone kan updaten.

Lees verder na de advertentie

iOS 17.1 release candidate

Een week geleden verscheen de derde bèta van iOS 17.1, en nu is het dus de beurt aan de release candidate. Niet alleen voor de iPhone: er zijn ook RC’s verschenen voor iPadOS 17.1, macOS Sonoma 14.1 en de andere besturingssystemen van Apple.

Relatief grote update

iOS 17.1 is de eerste grote tussentijdse iOS 17-update. Met deze versie worden de hardnekkigste iOS 17 problemen en kinderziektes verholpen. Voor veel iPhone-gebruikers zal dit daarom het moment zijn om over te stappen vanaf iOS 16. Naast probleemoplossingen en veiligheidsupdates heeft iOS 17.1 ook het een en ander te bieden qua nieuwe functies.

kooptip

De iPhone 15: nu extra scherp geprijsd!
De iPhone 15: nu extra scherp geprijsd!

• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

Alle vernieuwingen die binnenkort naar je iPhone komen, zitten nu ook al in de RC. Met iOS 17.1 wordt het bijvoorbeeld mogelijk om een grote AirDrop te voltooien als je bij elkaar vandaan loopt – de overdracht verloopt dan verder via mobiele data. Ook zijn er verbeteringen voor de Muziek-app, waar het hartjes-systeem plaatsmaakt iets nieuws. Verder heeft Apple gesleuteld aan het vergrendelscherm: je kunt nu onder meer foto’s uit een zelfgekozen album shuffelen. Lees er meer over in iOS 17.1: nieuwe functies die binnenkort naar je iPhone komen!

iOS 17.1 release date

Na een RC duurt het meestal ongeveer een week voordat de officiële release plaatsvindt. Dat is helemaal in lijn met de claim dat iOS 17.1 uiterlijk op dinsdag 24 oktober zal verschijnen. Met deze iOS 17.1 release date kwamen de Franse autoriteiten naar buiten, nadat duidelijk werkt dat iOS 17.1 ook het stralingsprobleem van de iPhone 12 zal verhelpen. Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rondom iOS 17, meld je dan aan voor onze gratis nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!