Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 153Maak je huis écht slim met HomeKit 🏠
Cover van
nieuws iOS 17

iOS 17.1 bèta 3 is uit: wat is er nieuw in deze update?

Auteur: Annemiek Lourensen
1 reacties
iOS 17.1 bèta 3

iOS 17.1 is de volgende grote tussentijdse update voor de iPhone. Vannacht is er weer een nieuwe testversie van verschenen. Wat er is nieuw in iOS 17.1 bèta 3?

Lees verder na de advertentie

iOS 17.1 bèta 3

iOS 17 is de grote iPhone-update van het jaar. De software brengt allerlei verbeteringen en nieuwe functies met zich mee. Zo zijn er grote vernieuwingen als Stand-by en Contactposters, maar ook veel kleine maar fijne functies die het gebruiksgemak naar een hoger niveau tillen.

De eerste grote update van iOS 17 is iOS 17.1, en Apple is deze software nu volop aan het testen. Zo heeft het bedrijf vannacht iOS 17.1 bèta 3 uitgebracht. Eerst alleen voor ontwikkelaars, maar de publieke bèta is inmiddels ook al uit. Wat is er hier nieuw voor je iPhone?

iOS 17.1 bèta 3: nieuwe functies?

kooptip

De iPhone 15: nu extra scherp geprijsd!
De iPhone 15: nu extra scherp geprijsd!

• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

In iOS 17.1 bèta 3 zien we dezelfde verbeteringen en nieuwe functies als in iOS 17.1 bèta 2 en iOS 17.1 bèta 1. Denk hierbij aan NameDrop, AirDrop via internet, en nieuwe mogelijkheden voor Stand-by. Ook zijn er allerlei nieuwe functies voor Apple Music.

iOS 17.1 bèta 3 brengt verder geen extra nieuwe functies met zich mee. De update staat dan ook vooral in het teken van prestatieverbeteringen en het oplossen van systeemfouten.

Verbeteringen

Een van de verbeteringen heeft te maken met de actieknop van de iPhone 15. De update maakt hem een stuk alerter: druk je de actieknop per ongeluk in als hij in je broekzak zit, dan wordt hij niet langer geactiveerd. Alleen als hij lang wordt ingedrukt.

Overigens, gebruik jij nog een van de eerste twee bèta’s van iOS 17.1? Dan raadt Apple aan zo snel mogelijk te updaten naar de nieuwe versie. Het bedrijf waarschuwt in een release note voor een bug in Wallet: wanneer je deze app opent in een oudere bèta van iOS 17.1, kan het zijn dat de app vastloopt en niet naar behoren werkt. De nieuwe testversie lost dit op.

iPhone 12

iOS 17.1 komt ook met een oplossing voor de iPhone 12. Dit toestel mag sinds september niet meer worden verkocht in Frankrijk. Het zou meer straling uitzenden dan volgens de Europese normen is toegestaan, aldus de Franse toezichthouder. iOS 17.1 moet met een oplossing komen, zo schrijft Apple in een support-pagina.

iOS 17.1. release date

Wanneer de iOS 17.1 release is? Apple doet er nog erg geheimzinnig over. Maar wil je op de hoogte worden gebracht zodra je de update kunt installeren? En ben je geïnteresseerd in ander Apple-nieuws? Schrijf je dan in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!