Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

iOS 17.1 bèta 2 is uit: dit is nieuw in de update

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
iOS 17.1 beta

Apple werkt volop aan iOS 17.1, de volgende grote tussentijdse update voor de iPhone. Inmiddels in daarvan de tweede iOS 17.1 bèta verschenen. Wat mogen we verwachten in de update?

Lees verder na de advertentie

iOS 17.1 bèta 2

iOS 17 kwam in september uit en brengt veel vernieuwingen met zich mee. Welke dat precies zijn, lees je in ons dossier over iOS 17. De eerste grote update van iOS 17 is iOS 17.1.

De software verfijnt enkele van de nieuwe functies die zowel in iOS 17 als in de eerste iOS 17.1 bèta zijn toegevoegd. Dit zijn de veranderingen.

1. Stand-by

kooptip

De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!
De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

ftr_WWCD23_150

Stand-by is een van de grootste vernieuwingen in iOS 17. Leg je de iPhone tijdens het opladen op z’n zij, dan verandert het toestel in een slim scherm.

In iOS 17.1 is er een nieuwe ‘Schakel scherm uit’-optie bijgekomen. Hierbij heb je de keuze uit ‘Automatisch’, ‘Na 20 seconden’ en ‘nooit’. Kies je voor de automatische optie, dan gaat het scherm op zwart wanneer de iPhone al even niet in gebruik is en de kamer donker is.

Ook nieuw is de optie ‘Motion To Wake’. Hierbij schakelt Stand-by het scherm uit wanneer er ’s nachts beweging wordt gedetecteerd. De nieuwe opties geleden overigens alleen bij Pro-iPhones met ProMotion-schermen. Bij andere toestellen moet je op het scherm tikken om Stand-by te zien.

2. Ringtones

iOS 17 beltonen

De eerste iOS 17.1 bèta verwijderde de ruim 20 beltonen en meldingstonen die toegevoegd waren in iOS 17, maar ze zijn weer terug. In vergelijking met de oude beltonen zijn veel van de nieuwe langer en klinken ze moderner. Alle eerdere beltonen zijn verplaatst naar het gedeelte ‘Klassiek’.

Ook zijn er meer dan 10 nieuwe teksttonen. Ze kunnen worden gebruikt bij inkomende sms-berichten, voicemails, binnenkomende e-mails en meer.

3. 80 procent opladen

iPhone 15 80 procent opladen

De iPhone 15-serie heeft een optie gekregen waarbij de iPhone oplaadt tot maximaal 80 procent. Dit is gunstig als je de batterijduur goed wil houden. In de vorige bèta negeerde de iPhone deze instelling, maar dit probleem is met de tweede bèta opgelost.

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste iPhone-functies? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!