Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Maak je eigen Contactposter

Een contactposter is wat mensen op hun scherm zien als jij ze belt. Kies een gestileerde foto of memoji en voeg een leuke twist toe.
voorvertoning contactposterss
Icon voor iOS 17
iOS 17
Moeilijkheid:
Tijdsduur:
15 minuten
Stappen:
6 stappen
Download:
N.v.t.

Direct aan de slag?

Al vanaf slechts €5,99 per maand heb je als abonnee toegang tot alle workshops van de iCreate Academy. Zo haal je gegarandeerd nog meer uit je Apple-producten!

Workshop

Instructiefoto: Contacten
1

Contacten

Open de app Contacten en ga naar je eigen contactkaart – die staat helemaal bovenaan in de lijst. Tik rechtsboven op ‘Wijzig’, en tik dan nog eens op ‘Wijzig’ onder de kleine voorvertoning die verschijnt.

Instructiefoto: Foto, memoji, monogram
2

Foto, memoji, monogram

Met de Plus-knop begin je aan een nieuwe poster. Voor je poster kun je kiezen uit foto’s of een memoji. Vind je het allemaal te veel van het goede, kies dan voor monogram (je initialen).

Instructiefoto: Voorvertoning
3

Voorvertoning

Wij gaan voor de foto en tikken op een van de selfies die de iPhone suggereert, maar al je foto’s mogen. Er verschijnt direct een voorvertoning van je contactposter, vreemd genoeg zonder achternaam.

Instructiefoto: Bepaal het design
4

Bepaal het design

Via de knoppen onderin bepaal je het design. De knoppen kunnen verschillen per afbeelding. Met name foto’s in portretmodus bieden veel opties. Tik ook op je naam om lettertype- en kleur te kiezen.

Instructiefoto: Bepaal het design
5

Bepaal het design

Als je klaar bent, tik je op ‘Gereed’. Je ziet dan een voorvertoning van je poster. Akkoord? Tik op ‘Ga door’. Op basis van je poster wordt er een profielfoto gegenereerd. Tik op ‘Ga door’ en dan op ‘Gereed’.

Instructiefoto: Wil je het delen?
6

Wil je het delen?

Je ziet vervolgens je bijgewerkte contactkaart met het bovenste deel van je contactposter. Onder die afbeelding staat ‘Foto en poster van contact’. Tik daarop om aan te geven of en met wie je de contactposter wilt delen.

En nog even dit

Als iedereen een contactposter heeft, wordt het een vrolijke boel op je iPhone. Maar niet iedereen zal ervoor te porren zijn. Goed om te weten: je kunt bij ieder contact zelf een poster maken. Besluit je contact alsnog een poster te maken, dan krijg je een melding om die poster al dan niet te accepteren.