Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

iOS 17.1 bèta 1 is uit: deze nieuwe functies komen naar je iPhone

Auteur: Annemiek Lourensen
3 reacties
iOS 17.1 beta

iOS 17 is pas tien dagen uit, maar vannacht heeft Apple al iOS 17.1 bèta 1 uitgebracht. Wat is er nieuw in deze testversie?

Lees verder na de advertentie

iOS 17.1 bèta 1

iOS 17 is de grote iPhone-update van 2023. De software brengt allerlei vernieuwingen naar het besturingssysteem, inclusief nieuwe functies. Maar denk ook aan oplossingen voor bugs en systeemfouten.

De eerste grote update van iOS 17 is iOS 17.1, en daar heeft Apple vannacht de eerste bèta van uitgebracht. Dit is een testversie waarmee de software uitgebreid kan worden getest. Inclusief de nieuwe functies.

Op het moment van schrijven is iOS 17.1 bèta 1 alleen beschikbaar voor ontwikkelaars – de publieke bèta volgt later. Heb je een ontwikkelaarsaccount? Installeren kan dan via ‘Instellingen>Algemeen>Software-update’. Maar wat is er eigenlijk nieuw in iOS 17.1?

kooptip

Apple Music

iOS 17.1 bèta 1

Met iOS 17.1 bèta 1 kun je in Apple Music nummers, albums, afspeellijsten en artiesten als favoriet markeren. De muziek belandt dan vanzelf in je Bibliotheek, en je krijgt er betere aanbevelingen voor terug. Iets als favoriet markeren kan ook via een van de Muziek-widgets voor het vergrendelscherm.

Een ster naast een specifiek nummer in een album geeft aan dat dit een van je favorieten is. Zie je een puntje naast een nummer? Dat is dan je meest beluisterde nummer van dat album.

AirDrop via internet

Stuur je iemand een groot bestand via AirDrop? Als het toestel van diegene te ver weg is, wordt de verbinding verbroken en moet je helaas opnieuw beginnen. iOS 17.1 brengt hier verandering in. Zodra de twee toestellen te ver van elkaar verwijderd zijn, gaat de overdracht verder via wifi of 4G. Je hoeft dus niet meer bij de ander in de buurt te blijven – mits je een internetverbinding hebt.

NameDrop

iOS 17.1 bèta 1

NameDrop is een van de handigste nieuwe features van iOS 17. Hiermee kun je snel contactgegevens uitwissselen met een ander, zoals je nummer of e-mailadres. Met iOS 17.0 werkt de functie alleen tussen twee iPhones, maar met iOS 17.1 en watchOS 10.1 kun je met een iPhone ook gegevens uitwisselen met een Apple Watch.

Waar zijn de beltonen?

Toen iOS 17 werd gelanceerd, kreeg je iPhone er twintig nieuwe bel- en meldingstonen bij. Maar gek genoeg zijn ze in de bèta van iOS 17.1 plots verdwenen. Geen zorgen, waarschijnlijk keren ze in een latere bèta of update gewoon weer terug.

Ook dit is nieuw in iOS 17.1 bèta 1

De bovenstaande vernieuwingen zijn wat ons betreft de hoogtepunten, maar er is nog veel meer nieuws te ontdekken in iOS 17.1 bèta 1. Denk maar aan het volgende:

  • Het tabblad ‘Lees ik nu’ in de Boeken-app heet voortaan ‘Nu lezen’.
  • De aankomende Dagboek-app is nog steeds nergens te bekennen, maar in de code van iOS 17.1 zijn er wel verwijzingen naar. De app lijkt er dus toch snel aan te komen.
  • Wanneer je de zaklamp hebt geactiveerd, zie je een zaklamp-icoontje in het Dynamic Island. Voorheen zag je dit alleen op de iPhone 15 Pro (Max), maar nu ook op de iPhone 14 Pro (Max) en de iPhone 15 (Plus).
iOS 17.1 bèta 1
  • iOS 17.1 biedt ondersteuing voor een Nintendo Switch N64 Controller.
  • Wil je een foto als wallpaper gebruiken, maar kun je er het scherm niet helemaal mee vullen? Tijdens het instellen vind je dan een extra knop die dit voor je weet op te lossen.

iOS 17.1 release date

Het blijft nog een mysterie wanneer de officiële iOS 17.1 release is. Wil je op de hoogte worden gebracht zodra je de update kunt installeren? En ben je geïnteresseerd in ander Apple-nieuws? Schrijf je dan in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: MacRumors