Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Kijk uit dat je je wekker niet mist: iPhone valt ’s nachts uit

Auteur: Laura Grootaarts
10 reacties
iPhone verslapen

Verschillende mensen klagen dat hun iPhone ’s nachts zomaar uit gaat. In veel gevallen merk je er niks van, want hij gaat een paar uur later ook vanzelf weer aan. Maar je kunt ook zomaar je wekker missen, of erger. Heeft jouw iPhone er ook last van? Zo check je het!

Lees verder na de advertentie

iPhone valt uit ’s nachts

In een discussie op Reddit kaart iemand aan dat twee van zijn wekkers die dag niet afgingen, iets wat in de voorbije jaren nog nooit is gebeurd. Veel andere iPhone-gebruikers melden dat ze sinds iOS 17 soortgelijke ervaringen hebben. Daarna komt iemand met de volgende verklaring:

Check even je batterij-instellingen en kijk of er ’s nachts een gat valt. Gisteren gingen veel iPhones ’s nachts een paar uur uit. In mijn geval ging de telefoon één minuut voor het alarm weer aan

Heeft jouw iPhone er ook last van?

kooptip

De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!
De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Hoe weet je nu of ook jouw iPhone ’s nachts wordt uitgeschakeld, behalve dan omdat je je misschien grandioos verslaapt? Er zijn nog enkele andere dingen waaraan je het kunt merken:

Misschien is je opgevallen dat ’s ochtends Face ID niet direct werkt en dat je eerst moet inloggen met je toegangscode. Je iPhone vraagt bij het opnieuw ingeschakeld worden áltijd eerst om je toegangscode, dus dit is een duidelijk teken dat-ie uit is geweest.

En zoals in het citaat hierboven al genoemd: check de instellingen van je batterij eens, via ‘Instellingen>Batterij’. Het gaat om het groene grafiekje – batterijniveau. Als je daarin een flatliner hebt midden in de nacht, dan weet je genoeg. Dit gebeurt doorgaans tussen drie uur ’s nachts en zeven uur ’s ochtends.

Bug

Het probleem lijkt voor te komen bij alle iPhone-modellen. Mogelijk is het een bug in de nieuwste iOS-update die vorige week verscheen – dat is iOS 17.0.3. Maar wat er precies aan de hand is is nog onduidelijk. Apple heeft nog niet gereageerd.