Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

iOS 17.2: nieuwe functies die dit jaar nog naar je iPhone komen

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
iOS 17.2 nieuwe functies

iOS 17.2 komt eraan! Dit wordt de laatste grote iPhone-update van 2023. Sinds kort is de testversie uit en weten we precies welke nieuwe functies er dit jaar nog naar je iPhone komen. Het zijn er heel wat, waaronder een compleet nieuwe app.

Lees verder na de advertentie

iOS 17.2 nieuwe functies

Half september verscheen iOS 17, de grote iPhone-update van 2023. Die bracht allerlei grote nieuwe functies naar je iPhone. In iOS 17.1 vervolgens, werden met name wat bugs opgelost, maar iOS 17.2 is danweer zo’n update die een flinke dosis nieuwe functies naar je iPhone brengt. De leukste daarvan zetten we voor je op een rij.

Wanneer dit alles naar je iPhone komt? Dat weten we nog niet. We zitten nu bij de tweede bèta, en meestal kost het wel een paar rondes voordat de officiële release plaatsvindt. Reken op half december: vorig jaar verscheen iOS 16.2 op 13 december. Wil je op de hoogte blijven van iOS 17.2? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

kooptip

De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!
De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

1) Nieuwe app

Dagboek app

Je hebt nog een compleet nieuwe Apple-app tegoed dit jaar! En geloof ons maar als we zeggen dat je deze app dagelijks gaat gebruiken. De nieuwe app is namelijk Dagboek, en deze helpt je om te reflecteren op de dag. De app geeft je daarbij gepersonaliseerde suggesties, afhankelijk van wat je iPhone over jouw dag heeft vastgelegd. (Denk aan foto’s, muziek die je beluisterde en work-outs.)

2) Extra actie voor de actieknop

Actieknop vertaal

De iPhone 15 Pro (Max) heeft iets nieuws: een actieknop. Wat die knop doet, kies je zelf. Je kunt er een camera-knop van maken, of er de zaklamp mee activeren en nog veel meer. Nu komt er iets nieuws bij: met de actieknop start je direct de vertaal-optie van je iPhone.

3) Widgets

Nieuwe widgets in iOS 17.2

Je kunt nooit genoeg widgets hebben om het scherm van je iPhone mee op te vrolijken, toch? Er zijn nieuwe widgets voor de apps Weer en Klok in iOS 17.2. De nieuwe Weer-opties omvatten een dagelijkse weersvoorspelling en Zonsopgang en Zonsondergang, terwijl de Klok-app nu een digitale klokwidget biedt.

4) Favorieten-afspeellijst

Afspeellijst met favoriete nummers

In Apple Music kun je sinds de komst van iOS 17.1 je favoriete muziek markeren door op het sterretje te tikken. Maar daar heb je pas echt iets aan als straks iOS 17.2 verschijnt, want dan wordt je favoriete muziek verzameld in een afspeellijst.

5) Gezamenlijke afspeellijst

Gezamenlijke afspeellijst

Ook nieuw in iOS 17.2 zijn gezamenlijke afspeellijsten: je kunt vrienden en familie uitnodigen om samen te werken aan een playlist. Iedereen mag nummers toevoegen en bewerken en met een emoji geef je aan wat je van een nummer vindt.

6) Focusfilter muziek

Focusfilter muziek

Ben je het zat dat je kinderen of iemand anders je Apple Music-aanbevelingen in de war brengen wanneer ze je iPhone lenen om muziek te luisteren? iOS 17.2 bevat een nieuwe Focusfilter voor de luistergeschiedenis van Apple Music die dit probleem aanpakt. Als dit filter is ingeschakeld, beïnvloeden de muziekkeuzes van anderen jouw aanbevelingen niet meer.

7) Regenboogkleuren in Contactposters

Contactposter met regenboogkleuren

In Apple’s eigen marketing-afbeeldingen zag je contactposters met regenboogkleuren voorbij komen. Hoe krijg je je naam nou zo kleurrijk? Nou, door te wachten op iOS 17.2, want vanaf die versie kun je nu bij ‘Lettertype en kleur’ voor de regenboogoptie kiezen.

8) Meer opties voor Memoji’s

Memoji lichaam

Er zijn nieuwe opties om Memoji’s aan te passen. In het bewerkscherm is het onderdeel ‘lichaam’ toegevoegd, en hier bepaal je het fysiek van je Memoji. Er zijn verschillende opties voor taille, borst, schouders en armen.

9) Snel reageren met een sticker

Voe sticker toe

Om snel te reageren op een iMessage-bericht, houd je een tekstballon langer ingedrukt en tik je op bijvoorbeeld het duimpje omhoog of een uitroepteken. Daar komt nu nog iets bij: je kunt zo een een sticker op je Berichten plakken.

10) Ruimtelijke video voor de Apple Vision Pro

ruimtelijke video

De iPhone 15 Pro en iPhone 15 Pro Max maken het mogelijk om 3D-video’s te schieten dankzij speciale lenzen en een LiDAR-scanner. Deze video’s zijn te bekijken op de Apple Vision Pro, Apple’s headset die volgend jaar moet verschijnen. Vergelijk ze met de chocokikkerplaatjes van Harry Potter! Hieronder zie je een voorbeeld van zo’n video: