Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 156iOS 17-geheimen onthuld
Cover van

Apple waarschuwt: door deze iOS 16-functie gaat de batterij snel leeg

Auteur: Annemiek Lourensen
4 reacties
iOS 16 batterij snel leeg


Lees verder na de advertentie

Gaat de batterij van je iPhone snel leeg sinds het installeren van iOS 16? Apple waarschuwt: misschien ligt het aan deze nieuwe functie.

iOS 16: batterij snel leeg?

Het is één van de vernieuwingen in iOS 16: Toetsenbordfeedback. Activeer je deze iPhone-functie, dan voel je een korte trilling elke keer als je op een van de toetsen op het toetsenbord tikt. Daardoor weet je zeker dat je een toets hebt aangeraakt en dat je een letter of teken getypt hebt.

Zo’n voelbare bevestiging is een vooruitgang ten opzichte van de typgeluidjes van voorheen – ook voor de mensen in je omgeving, die er altijd naar moeten luisteren. Maar de batterij van je iPhone is er kennelijk minder blij mee. Op een van Apple’s support pagina’s staan namelijk de volgende kleine lettertjes:

Als u haptische feedback van het toetsenbord inschakelt, kan dit de gebruiksduur van de batterij van uw iPhone beïnvloeden.


kooptip

Meer details heeft Apple niet onthuld. Zo blijft het nog onduidelijk hoeveel de Toetsenbordfeedback van de batterij vraagt, en waarom. Elke software-functie op een iPhone heeft wel wat invloed op de batterij, maar kennelijk heeft de Toetsenbordfeedback dusdanig veel energie nodig dat Apple het expliciet vermeldt.

Toetsenbordfeedback

Om de trillingen op het toetsenbord überhaupt te voelen, heb je iOS 16 en een iPhone 8 of nieuwer nodig. Wil je de functie toch proberen? Leer dan hoe je de Toetsenbordfeedback inschakelt.

Heb je de feedback al eerder geactiveerd en heb je nu problemen met de batterij van je iPhone? Het uitschakelen van de Toetsenbordfeedback werkt op dezelfde manier als het inschakelen ervan. Merk je na een tijdje nog steeds geen verschil, dan is er wellicht een andere reden waarom je iPhone zo snel leeg is sinds de update.

Alles over iOS 16

Naast de Toetsenbordfeedback zijn er nog veel meer vernieuwingen in iOS 16. Zo staan er allerlei tips voor je klaar:

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws rondom iOS 16? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!