Terug naar Apple waarschuwt: door deze iOS 16-functie gaat de batterij snel leeg
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Apple waarschuwt: door deze iOS 16-functie gaat de batterij snel leeg

Door Annemiek Lourensen21 september 2022 10:142 min. leestijd4

Gaat de batterij van je iPhone snel leeg sinds het installeren van iOS 16? Apple waarschuwt: misschien ligt het aan deze nieuwe functie.

iOS 16 batterij snel leeg

iOS 16: batterij snel leeg?

Het is één van de vernieuwingen in iOS 16: Toetsenbordfeedback. Activeer je deze iPhone-functie, dan voel je een korte trilling elke keer als je op een van de toetsen op het toetsenbord tikt. Daardoor weet je zeker dat je een toets hebt aangeraakt en dat je een letter of teken getypt hebt.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Zo’n voelbare bevestiging is een vooruitgang ten opzichte van de typgeluidjes van voorheen – ook voor de mensen in je omgeving, die er altijd naar moeten luisteren. Maar de batterij van je iPhone is er kennelijk minder blij mee. Op een van Apple’s support pagina’s staan namelijk de volgende kleine lettertjes:

Als u haptische feedback van het toetsenbord inschakelt, kan dit de gebruiksduur van de batterij van uw iPhone beïnvloeden.

Meer details heeft Apple niet onthuld. Zo blijft het nog onduidelijk hoeveel de Toetsenbordfeedback van de batterij vraagt, en waarom. Elke software-functie op een iPhone heeft wel wat invloed op de batterij, maar kennelijk heeft de Toetsenbordfeedback dusdanig veel energie nodig dat Apple het expliciet vermeldt.

Toetsenbordfeedback

Om de trillingen op het toetsenbord überhaupt te voelen, heb je iOS 16 en een iPhone 8 of nieuwer nodig. Wil je de functie toch proberen? Leer dan hoe je de Toetsenbordfeedback inschakelt.

Heb je de feedback al eerder geactiveerd en heb je nu problemen met de batterij van je iPhone? Het uitschakelen van de Toetsenbordfeedback werkt op dezelfde manier als het inschakelen ervan. Merk je na een tijdje nog steeds geen verschil, dan is er wellicht een andere reden waarom je iPhone zo snel leeg is sinds de update.

Alles over iOS 16

Naast de Toetsenbordfeedback zijn er nog veel meer vernieuwingen in iOS 16. Zo staan er allerlei tips voor je klaar:

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws rondom iOS 16? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Annemiek Lourensen

(Web)redacteur iCreate. Kocht als tiener haar eerste Apple-product: een (inmiddels antieke) iPod. Hoort haar lievelingsmuziek tegenwoordig liever live.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

4
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Hans de Wolf
Lezer
Hans de Wolf

Het is wel logisch dat voelbare toetsaanslagen meer energie vragen: ik neem aan dat hiervoor de trilmotor wordt gebruikt; er wordt dus een mechanische aktie uitgevoerd. Door met een electromagnetisch veld wat ijzer heen en weer te schudden kost mee energie dan wat electronen wat door een stukje van een chip te sturen.

Het is gewoon weer het oude statement “IJzer is duurder dan silicium”.

Voor wie dit niet bekend voorkomt: hiermee werd bedoeld dat oplossingen door middel van (maatwerk) software vaak minder kosten dan oplossingen door (maatwerk) hardware.

Richard
Lezer
Richard

Goed verhaal, lekker kort ook

Sjaak
Lezer
Sjaak

Wat een top functie! Oh wacht, android heeft dit al meer dan 10 jaar ;). Heet deze functie: iVibrate?

Diederik
Lezer
Diederik

En dit heb ik gemerkt ook. De maximumcapaciteit van de batterij van mijn iPhone 13 is van 100% naar 98% na update iOS 16 jo. inschakeling haptische feedback…