Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

iOS 16.6 bèta 5 is uit: wat is er nieuw in deze iPhone-update?

Auteur: Annemiek Lourensen
2 reacties
iOS 16.6 beta


Lees verder na de advertentie

Gisteravond heeft Apple weer een nieuwe bèta uitgebracht: iOS 16.6 bèta 5. Deze testversie komt ongeveer twee weken na de vorige (en in totaal vierde) bèta van de volgende iOS 16-update. Wat is er nieuw en nadert de release?

iOS 16.6 bèta 5

iOS 16.6 is een kleine tussentijdse iPhone-update, en dat zien we ook aan deze bèta. Er zijn namelijk geen vernieuwingen meer gevonden. Deze testversie komt dus waarschijnlijk alleen met wat probleemoplossingen en verbeteringen qua veiligheid.

Verwacht overigens überhaupt geen grote verrassingen van iOS 16.6, want ook in de vorige bèta’s is slechts één nieuwe functie gevonden: iMessage Key Contact Verfication. Hiermee kunnen Apple-gebruikers die online risico lopen (zoals journalisten, mensenrechtenactivisten en overheidsfunctionarissen), bevestigen dat ze contact hebben met de juiste persoon.


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Toch blijft het onduidelijk of je deze functie met iOS 16.6 kunt gebruiken. In alle testversies zijn namelijk alleen aanwijzigingen voor iMessage Key Contact Verification gevonden, specifiek in de code van de update. Daardoor hebben zelfs bèta-gebruikers  nog geen toegang tot de feature. Mocht het wel lukken, dan wordt dit waarschijnlijk de laatste nieuwe functie in iOS 16.

Installeren

Vlak na de release was er alleen een bèta voor software-ontwikkelaars, maar inmiddels is er ook een publieke versie van iOS 16.6 bèta 5. Om die te installeren, moet je je aanmelden bij het Apple Beta Software Program. Klaar? Ga dan op je iPhone naar ‘Instellingen>Algemeen>Software-update’ en schakel vervolgens het gebruik van bèta’s in. Nu kun je de testversie installeren.

Wees wel gewaarschuwd, want het is niet altijd verstandig om een bèta te gebruiken. Vergeet immers niet dat het om een testversie gaat: deze zit nog vol bugs en andere systeemfouten die je dagelijks gebruik flink kunnen belemmeren. Wij adviseren je daarom om een bèta alleen te installeren op een Apple-toestel dat je amper of niet meer gebruikt.

iOS 16.6 release?

Na vijf bèta’s is het wel goed geweest … toch? Dat durven we niet met 100% zekerheid te zeggen, maar als we naar Apple’s release-strategie rondom iOS 15 kijken, lijkt het er wel op. iOS 15.6 was namelijk de laatste versie van de update en verscheen eind juli 2022. iOS 16.6 lijkt dus een soortgelijk pad te bewandelen – en betekent daarmee waarschijnlijk het eind voor iOS 16.

iOS 17

Hoewel iOS 16.6 niet heel spannend wordt, kun je je wel alvast verheugen op iOS 17. Apple heeft deze grote software-update vorige maand aangekondigd en gepresenteerd in een uitgebreid Apple-event tijdens de WWDC. Inmiddels zijn er al meerdere bèta’s verschenen waarmee je de nieuwe iOS 17-functies ook al kunt proberen. Download je liever geen bèta? Wij verwachten een release rond september, dus je geduld wordt nog even op de proef gesteld.

Wil je wekelijks op de hoogte worden gebracht van het laatste Apple-nieuws? Waaronder over iOS 16.6 en iOS 17? Schrijf je dan in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!