Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

iOS 16.5 is uit en dit zijn de nieuwe functies

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
iOS 16.5 nieuwe functies


Lees verder na de advertentie

Apple heeft vorige week een update uitgebracht voor de iPhone: iOS 16.5. Nieuwe functies, probleemoplossingen en beveiligingsupdates: heb jij de update al op jouw telefoon staan? Dit moet je weten.

iOS 16.5 nieuwe functies

iOS 16.5 bevat enkele leuke vernieuwingen, maar eerlijk is eerlijk: het zijn er stukken minder dan bij iOS 16.4. Daarbij maakten onder meer nieuwe emoji’s, SOS-noodmelding via satelliet en stemisolatie in telefoongesprekken hun opwachting. Wat is er nieuw in iOS 16.5?

1) Nieuwe Pride-achtergrond

Pride celebration wallpaper


kooptip

Apple heeft deze maand een Apple Watch Pride 2023-bandje aangekondigd. En daar horen natuurlijk een bijpassende wijzerplaat en iPhone-achtergrond bij: Pride-feest, ter ere van de LGBTQ+-gemeenschap en -cultuur. En meer dan dat, zo verklaart Apple: ‘Het nieuwe sportbandje, dat is geïnspireerd op de kracht en schoonheid van de LGBTQ+-community, bevat niet alleen de regenboogkleuren van de oorspronkelijke Pride-vlag maar ook vijf andere kleuren: zwart en bruin als symbool voor zwarte en Latijns-Amerikaanse gemeenschappen en de slachtoffers van hiv/aids en mensen die met hiv/aids zijn besmet, en lichtblauw, roze en wit als symbool voor transgenders en non-binaire personen.’

Je vindt de nieuwe wallpaper bij de andere achtergronden, onder het kopje ‘Verzamelingen’ – waar nu ook de eerdere Pride-achtergronden staan. De wallpaper is er in lichte en donkere modus en heeft een coole animatie:

2) Probleemoplossingen

iOS 16.5 brengt ook enkele probleemoplossingen met zich mee. Apple noemt de volgende bugs in de release-notes:

  • Er is een probleem verholpen waarbij Spotlight mogelijk niet meer reageerde
  • Er is een probleem verholpen waarbij Podcasts in CarPlay mogelijk geen materiaal laadde
  • Er is een probleem verholpen waarbij schermtijdinstellingen mogelijk opnieuw werden ingesteld of niet op alle apparaten werden gesynchroniseerd

3) Meer focus op sport (maar niet in de Benelux)

Deze nieuwe functie is er niet voor Nederland en België: Apple voegt een Sport-tabblad toe aan de Nieuws-app, zodat je eenvoudig toegang hebt tot nieuws, scores en schema’s van je favoriete teams en competities. In deze regio is de app Nieuws überhaupt nog niet beschikbaar.

Ten slotte: een functie die in eerdere bèta’s wel van de partij was, lijkt in de eindfase te zijn gesneuveld: het maken van een schermopname via de spraakassistent Siri.

Dit zou zomaar een van de laatste versies van iOS 16 kunnen zijn en deze software lijkt inmiddels helemaal uitgekristalliseerd. We verwachten dat Apple tijdens de WWDC op 5 juni aanstaande iOS 17 aankondigt. Wil je op de hoogte blijven van het nieuws, schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!