Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

iOS 16.6 bèta 3 is uit, met nieuwe functie voor veilig berichten versturen

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
iOS 16.6 beta


Lees verder na de advertentie

Apple heeft iOS 16.6 bèta 3 uitgebracht, twee weken na het verschijnen van de tweede iOS 16.6 bèta. Wat is er nieuw in deze versie van iOS 16? En wanneer volgt de officiële release?

iOS 16.6 bèta 3: wat is er nieuw?

iOS 16.6 is een kleine tussentijdse update. Uit deze testversie blijkt dat het voornamelijk draait om verbeteringen, probleemoplossingen en veiligheidsupdates. Ook legt Apple hiermee de basis voor de functie iMessage Contact Key Verification: er zijn hiervoor wel al verwijzingen gevonden in de code – in eerdere bèta’s overigens ook al –  maar de functie is nog niet daadwerkelijk actief.

iMessage Contact Key Verification


kooptip

Met iMessage Contact Key Verification kunnen eigenaren van Apple-apparaten controleren of ze daadwerkelijk berichten uitwisselen met de juiste personen, en niet met kwaadwillende partijen die berichten onderscheppen of meeluisteren naar gesprekken. In het laatste geval krijgen ze een waarschuwingsmelding te zien. Deze functie is niet bedoeld voor de gemiddelde mens, maar voor personen die te maken hebben met buitengewone digitale bedreigingen: denk aan ournalisten, mensenrechtenactivisten en overheidsfunctionarissen.

Laatste update van iOS 16?

Apple kondigde afgelopen december al aan dat iMessage Contact Key Verification ergens in 2023 beschikbaar zal zijn op onder meer de iPhone. Het is mogelijk de allerlaatste functie die wordt toegevoegd aan iOS 16. Vorig jaar was iOS 15.6 de laatste update voor iOS 15, en deze verscheen eind juli. Voor iOS 16.6 verwachten we iets soortgelijks.

Ondertussen heeft Apple iOS 17 al aangekondigd en daarvoor is ook al een bèta uit. Dit is de grote iPhone-update van dit jaar die in september zal verschijnen. Opvallende nieuwe functies zijn Stand-by (om je iPhone te veranderen in een slim klokje), zelfgemaakte stickers en NameDrop voor het snel uitwisselen van gegevens.

Wil je op de hoogte blijven van alle updates van Apple? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!