Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

iOS 16.6 bèta 2 is uit, met deze nieuwe iPhone-functie

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
iOS 16.6 beta


Lees verder na de advertentie

Apple heeft de tweede bètaversie van iOS 16.6 vrijgegeven. Dit is mogelijk de laatste tussentijdse update van iOS 16 en brengt een nieuwe iPhone-functie met zich mee.

iOS 16.6 bèta 2

De software komt twee weken na de release van de eerste bètaversie. De eerste bètaversie van iOS 16.6 brengt slechts één nieuwe functie met zich mee: een schakelaar waarmee je de ‘iMessage Contact Key’ activeert.

Dit is een verificatiesysteem voor de Berichten-app, waarmee je aan de hand van een code kunt controleren of je met de juiste gesprekspartner communiceert en niet met iemand die zich voordoet als iemand anders. Deze functie is met name nuttig voor journalisten of andere critici die in een land met een autoritair regime wonen. Op deze manier kunnen ze er zeker van zijn dat hun gesprekken niet worden afgelezen door overheidsinstanties.

In de eerste bètaversie waren er al aanwijzingen voor iMessage Contact Key, maar de optie was nog niet volledig ingeschakeld. Nu weten we zo goed als zeker dat de nieuwe functie naar iOS 16.6 komt. De releasedatum is overigens niet bekend: we verwachten ergens in de tweede helft van juni.

iMessage Contact Key


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

iMessage Contact Key Verification is waarschijnlijk de laatste noemenswaardige vernieuwing in iOS 16. Daarna zijn alle ogen gericht op iOS 17. Het nieuwe besturingssysteem voor de iPhone kondigt Apple aanstaande maandag op 5 juni uit. Vanaf dit moment weten we welke grote iPhone-functies we in 2023 kunnen verwachten.

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste iPhone-functies die naar jouw iPhone komen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!