Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

iOS 16.5 bèta 3 is uit: wat is er nieuw in de iPhone-update?

Auteur: Koen van Ekeren
2 reacties
iOS 16.5 beta


Lees verder na de advertentie

iOS 16.5 is de volgende tussentijdse update voor de iPhone. Van de software is de derde testversie verschenen. Wat is er nieuw in de iOS 16.5 beta en welke vernieuwingen kunnen we verwachten?

iOS 16.5 bèta 3

Twee weken na het verschijnen van de tweede bèta heeft Apple nu de derde testversie uitgebracht. Op dit moment is de bèta nog alleen te downloaden voor software-ontwikkelaars met een developer-account bij Apple.

Nu Apple de aandacht meer en meer vestigt op iOS 17 – de update wordt over twee maanden tijdens WWDC geïntroduceerd – bevat de aankomende iOS 16-update weinig grote veranderingen. Het meest noemenswaardig is dat je schermopnamen kunt starten via Siri. Nu is dit alleen mogelijk via een regelaar in het Bedieningspaneel.

Een andere toevoeging is er een in de Apple News-app, een app die in Nederland niet beschikbaar is. Daar komt een nieuwe tab die is toegewijd aan sport. Hierbij kun je ervoor kiezen om je favoriete teams te volgen om regelmatig updates te krijgen. Het bedrijf uit Cupertino legt zich steeds meer toe op sport. Voor de streamingdienst Apple TV+ haalde het bedrijf al de rechten binnen voor Major League Baseball en Major League Soccer.

Release


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

iOS 16.5 zal naar verwachting in mei verschijnen. Mogelijk is het de laatste grote update van iOS 16. Op 5 juni kondigt Apple iOS 17 aan, het nieuwe besturingssysteem voor de iPhone. Er zijn al veel iOS 17 functies gelekt, waaronder interactieve widgets, een nieuw Bedieningspaneel en meer. Ook krijgt je iPhone er met iOS 17 een nieuwe app bij.