Terug naar iOS 16.5 bèta 3 is uit: wat is er nieuw in de iPhone-update?
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

iOS 16.5 bèta 3 is uit: wat is er nieuw in de iPhone-update?

Door Koen van Ekeren26 april 2023 09:052 min. leestijd2

iOS 16.5 is de volgende tussentijdse update voor de iPhone. Van de software is de derde testversie verschenen. Wat is er nieuw in de iOS 16.5 beta en welke vernieuwingen kunnen we verwachten?

iOS 16.5 beta

iOS 16.5 bèta 3

Twee weken na het verschijnen van de tweede bèta heeft Apple nu de derde testversie uitgebracht. Op dit moment is de bèta nog alleen te downloaden voor software-ontwikkelaars met een developer-account bij Apple.

Bereid je Mac voor op macOS Sonoma

Bereid je Mac voor op macOS Sonoma

Ruim je Mac op en zorg ervoor dat hij zo goed als nieuw is voor macOS Sonoma.

Nu Apple de aandacht meer en meer vestigt op iOS 17 – de update wordt over twee maanden tijdens WWDC geïntroduceerd – bevat de aankomende iOS 16-update weinig grote veranderingen. Het meest noemenswaardig is dat je schermopnamen kunt starten via Siri. Nu is dit alleen mogelijk via een regelaar in het Bedieningspaneel.

Een andere toevoeging is er een in de Apple News-app, een app die in Nederland niet beschikbaar is. Daar komt een nieuwe tab die is toegewijd aan sport. Hierbij kun je ervoor kiezen om je favoriete teams te volgen om regelmatig updates te krijgen. Het bedrijf uit Cupertino legt zich steeds meer toe op sport. Voor de streamingdienst Apple TV+ haalde het bedrijf al de rechten binnen voor Major League Baseball en Major League Soccer.

Release

iOS 16.5 zal naar verwachting in mei verschijnen. Mogelijk is het de laatste grote update van iOS 16. Op 5 juni kondigt Apple iOS 17 aan, het nieuwe besturingssysteem voor de iPhone. Er zijn al veel iOS 17 functies gelekt, waaronder interactieve widgets, een nieuw Bedieningspaneel en meer. Ook krijgt je iPhone er met iOS 17 een nieuwe app bij.

Meer weten over iOS 17?
Bekijk dit dossier
Bereid je Mac voor op macOS 14

Bereid je Mac voor op macOS 14

Ruim je Mac op en zorg ervoor dat hij zo goed als nieuw is voor macOS 14

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

2
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Paul
Lezer
Paul

Zie net dat I(Pad)OS 16.4.1 (a) uit is als snelle beveiligingsmaatregel. Wat is de bedoeling hiervan?
Installatie lukt overigens niet op de Ipad/ IPhone: Beveiligingsmaatregel kan niet worden geverifieerd.

Ward Edema
Beheerder
Ward Edema

Het gaat om een nieuw soort tussentijdse beveiligingsupdate. Hier lees je er meer over: https://www.icreatemagazine.nl/nieuws/ios-16-4-1-a/