Terug naar iOS 16.5 bèta 2 is uit: wat is er nieuw voor je iPhone?
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

iOS 16.5 bèta 2 is uit: wat is er nieuw voor je iPhone?

Door Laura Grootaarts12 april 2023 08:043 min. leestijd0

Binnenkort wordt er weer een nieuwe versie van iOS 16 uitgebracht: op dit moment is Apple bezig met de iOS 16.5 bèta. Deze geeft je alvast een idee van welke nieuwe functies je straks op je iPhone kunt verwachten. Maar wat is er nieuw in de iOS 16.5 bèta? En wanneer volgt de officiële iOS 16.5 release?

Dit zijn de bèta-versies die inmiddels verschenen zijn:

iOS 16.5 bèta

Bereid je Mac voor op macOS Sonoma

Bereid je Mac voor op macOS Sonoma

Ruim je Mac op en zorg ervoor dat hij zo goed als nieuw is voor macOS Sonoma.

iOS 16.5 bèta 3

Twee weken na de tweede bèta heeft Apple de derde testversie uitgebracht. De update is beschikbaar voor ontwikkelaars en publieke testers. In de derde versie zijn geen vernieuwingen aangetroffen ten opzichte van de tweede bèta.

Hieronder lees je wat er nieuw was in de tweede bèta’s van iOS 16.5.

iOS 16.5 bèta 2

Twee weken na het verschijnen van de eerste bèta, heeft Apple nu de tweede bèta uitgebracht. iOS 16.5 bèta 2 is op dit moment te downloaden voor software-ontwikkelaars met een account bij Apple. Op korte termijn zal ook de publieke versie beschikbaar zijn. Op dit moment zijn er in deze testversie (nog) geen vernieuwingen aangetroffen ten opzichte van de eerste bèta – en die liep ook al niet over van nieuwe functies. Het lijkt er dus sterk op dat het een kleine update gaat worden.

Meer achtergronden over de vernieuwingen lees je in ons artikel iOS 16.5: nieuwe functies die binnenkort naar je iPhone komen. Er zullen de komende weken meer testversies verschenen. Wellicht komen er dan meer nieuwe functies bij, maar we verwachten geen grootste veranderingen meer.

Hieronder lees je wat er nieuw was in de eerste bèta’s van iOS 16.5.


iOS 16.5 bèta 1

Onlangs verscheen iOS 16.4, met nieuwe emoji’s, een optie voor ouderlijk toezicht de voorkomt dat kinderen aanstootgevende foto’s ontvangen of versturen en SOS-noodmelding via satelliet voor de iPhone 14. Maar Apple gaat meteen weer verder met de volgende versie. Inmiddels is iOS 16.5 bèta 1 verschenen. In eerste instantie voor ontwikkelaars met een betaald Apple-account. Maar het kan niet lang duren voordat er publieke versie verschijnt – en die is in principe toegankelijk voor alle geïnteresseerden.

Wat is er nieuw?

Zoals het er nu naar uitziet, wordt iOS 16.5 een kleine tussentijdse update met weinig opmerkelijke vernieuwingen. Tot op dit moment zijn de volgende nieuwe opties ontdekt in de bèta:

  • Je kunt Siri de opdracht geven om een schermopname (video) te maken.
  • De app Apple News heeft een nieuwe tab die is toegewijd aan sport. In Nederland is deze app niet beschikbaar.

iOS 16.5 bèta: wanneer volgt de officiële release?

Apple lijkt de laatste jaren een vast schema aan te houden. iOS 15.4 vorig jaar verscheen in maart, en was een relatief grote tussentijdse update. Goed vergelijkbaar met iOS 16.4 dit jaar, dus. iOS 15.5 was een relatief kleine update en verscheen vorig jaar mei. Dat lijkt ook een logisch scenario voor iOS 16.5: een kleine update in het midden van de lente.

Dit zou overigens ook zomaar de laatste iOS-versie kunnen zijn met nieuwe functies, voordat straks in september het compleet nieuwe iOS 17 verschijnt. Vorig jaar was iOS 15.5 namelijk de laatste versie met vernieuwingen, daarna volgden nog uitsluitend updates met probleemoplossingen en beveiligingsupdates.

Wil je op de hoogte blijven van het verdere verloop, schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Bereid je Mac voor op macOS 14

Bereid je Mac voor op macOS 14

Ruim je Mac op en zorg ervoor dat hij zo goed als nieuw is voor macOS 14

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar