Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 156iOS 17-geheimen onthuld
Cover van
nieuws iOS 16

iOS 16.3 heeft een probleem met iPhone-backups

Auteur: Koen van Ekeren
2 reacties
iOS 16.3 iCloud back-ups


Lees verder na de advertentie

Heb je je iPhone bijgewerkt naar de nieuwste software-versie, iOS 16.3? Dan kan het zijn dat iCloud geen automatische back-ups maakt. Dit blijkt uit klachten van verschillende iPhone-gebruikers.

iOS 16.3: probleem met iCloud back-ups

iCloud kun je automatisch een iPhone back-up (reservekopie) laten maken. Dit doet je iPhone dan dagelijks – meestal ’s nachts. Maar bij het updaten naar iOS 16.3 kan het zijn dat de functie voor automatische iCloud-backups wordt uitgeschakeld.

Dit melden verschillende iPhone-gebruikers op de fora van Apple Support en MacRumors. Het opnieuw activeren lukt niet, dit resulteert in het bericht ‘Er is een onbekende fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.’ Handmatig een iCloud back-up maken lijkt wel te lukken.

Niet alle iPhone-gebruikers met de nieuwste versie van iOS 16 hebben last van dit probleem, dus het kan zijn dat de functie bij jou nog steeds werkt. Om dit te controleren doe je het volgende:

  1. Open de Instellingen-app en tik boven op je naam;
  2. Kies voor ‘iCloud’;
  3. Tik op ‘iCloud-reservekopie’;
  4. Controleer of de bovenste schakelaar op groen staat.


kooptip

Als de schakelaar groen is, blijft je iPhone automatisch back-ups maken. Onder ‘Maak nu reservekopie’ zie je wanneer dit voor het laatst is gebeurd.

Meer van dit soort iPhone-tips? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Oplossing

Heb jij ook last van dit backup-probleem? Een oplossing lijkt er niet te zijn. Sommige gebruikers beweren dat het helpt om – als je dat nog niet eerder hebt gedaan – tweefactorauthenticatie in te schaken, maar de automatische back-ups lijken vervolgens niet altijd weer te werken.

Waarschijnlijk gaat het om een iOS 16.3-bug die in een toekomstige update wordt verholpen. Binnenkort verschijnt iOS 16.3.1, mogelijk bevat die een oplossing voor het probleem. Het is nog niet bekend wanneer de update wordt uitgebracht. Wel weten we al wat de nieuwe iOS 16.4 functies zijn.