Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

iOS 15 concept: de nieuwe iPhone-functies van 2021?

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
Een iOS 15 concept


Lees verder na de advertentie

Ieder jaar brengt Apple een grote software-update voor de iPhone uit. Wat de grote nieuwe iPhone-functies van 2021 zijn, maakt Apple tijdens WWDC 2021 in juni bekend. Dit iOS 15 concept laat alvast wat potentiële vernieuwingen zien!

iOS 15 concept

Meestal weten we rond deze tijd al het een en ander over de nieuwe functies die Apple toevoegt aan de iPhone en iPad. Tot nu toe slaagt Apple er echter opvallend goed in om zijn iOS-geheimen binnenskamers te houden. iOS 15 geruchten zijn er nog niet geweest.

Wat er wel is, is een fraai concept van iOS 15, gemaakt door ontwerper Parker Ortolani. De ontwerpen zijn niet gebaseerd op geruchten, maar laten wel een paar leuke ideeën zien. Sommige mogen van ons zeker deel uitmaken van iOS 15.

1. Emoji

Emoji favorieten toevoegen


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

In de afgelopen jaren kreeg de emoji-kiezer er allerlei functies bij – sinds iOS 14 heeft het bijvoorbeeld een zoekfunctie. Maar wat nog mist, is de mogelijkheid om je emoji’s op te slaan in je favorieten. In dit iOS 15 concept zijn je begeerde emoji’s altijd binnen handbereik, want er is een speciaal tabblad voor je favoriete emoji’s.

2. iCloud-wachtwoorden app

Alle iCloud-wachtwoorden zitten nu verstopt in de Instellingen-app. Maar zoals Ortolani terecht opmerkt, verdienen ze het om een eigen app te hebben. In zijn concept kun je de wachtwoorden ordenen en heb je snel toegang tot veelgebruikte wachtwoorden.

3. Nachtklokmodus

Nachtklokmodus iPhone

De Apple Watch heeft een nachtklokmodus, zo lees je in onze Apple Watch tips. Als het aan Ortolani ligt, kan de iPhone dat straks ook vanaf iOS 15. Laad je de iPhone ’s nachts op, dan toont het scherm onder meer de tijd en wekker.

4. Weer-app

Weer app iOS 15

Niets is zo veranderlijk als het weer, maar dat geldt niet voor de Weer-app. Die heeft al sinds iOS 7 geen herontwerp gekregen. Vorig jaar nam Apple de app Dark Sky over, waardoor het goed mogelijk is dat het ontwerp flink op de schop gaat. In dit ontwerp zie je de locaties ze als widgets op het scherm. Tik je erop, dan krijg je gedetailleerde gegevens. We hopen dat Apple het drastischer aanpakt.

5. FaceTime

iOS 15 concept van FaceTime

Nu we steeds vaker videobellen, doet Apple er goed aan om nieuwe FaceTime-functies te introduceren. In dit concept is het mogelijk om op afstand je iPhone-scherm te delen. Zo kun je bijvoorbeeld iemand op afstand helpen die problemen heeft met zijn iPhone. Op de Mac is het Mac scherm delen al mogelijk via de Berichten-app.

Bron: 9to5Mac