Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 156iOS 17-geheimen onthuld
Cover van
nieuws iOS 15

iOS 15 bèta 4 is uit: veranderingen in Safari, Focus en meer

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
iOS 15 bèta 4


Lees verder na de advertentie

Apple heeft vandaag de vierde bèta van iOS 15 en iPadOS 15 beschikbaar gesteld voor ontwikkelaars. Opnieuw zijn er veranderingen in de software te bespeuren. In dit artikel lees je wat er in iOS 15 bèta 4 nieuw is.

iOS 15 bèta 4

iOS 15 bèta 4

In juni kondigde Apple iOS 15 en iPadOS 15 aan en in september is vermoedelijk de officiële release. Tot die tijd test Apple volop met de besturingssystemen, om foutjes eruit te slopen. Dit moet ervoor zorgen dat de software straks stabiel op de iPhone en iPad draait.

Nu is een nieuwe versie van de ontwikkelaarsbèta uit, bedoeld voor app-bouwers. Maar er is ook een publieke bèta van iOS 15 die iedereen kan installeren. In het artikel iOS 15 bèta installeren lees je hoe dit werkt. Deze week verscheen overigens nog geen nieuwe versie van de publieke bèta.

Wat is er nieuw?


kooptip

In elke bèta worden verschillende bugs en foutjes verholpen, zo ook in de vierde bètaversie van iOS 15. Daarnaast zijn er wat functies toegevoegd, of aangepast:

Safari

iOS 15 bèta 4

Apple blijft sleutelen aan zijn mobiele browser, die grondig is herzien. Dit keer is de Deel-knop van Safari teruggekeerd naar de tabbalk. Deze komt in de plaats van de eerdere info-knop, die ongeveer dezelfde functie had.

Ook heeft de knop voor het verversen van een webpagina zijn comeback gemaakt. In eerdere bèta’s was de knop verdwenen. Het verversen van een website kon alleen door een webpagina naar beneden te trekken (pull to refresh), of via de info-knop.

Apple heeft er ook voor gezorgd dat je sneller toegang hebt tot je bladwijzers. Tik je langer op de adresbalk, dan krijg je de optie ‘Toon bladwijzers’.

Andere vernieuwingen

  • Focus: In de Berichten-app kun je nu op de naam van een contact tikken en je Focus-status delen. Zit je bijvoorbeeld in je Werkfocus, dan is dat voor deze persoon te zien in Berichten.
  • Berichtgeving: In de Instellingen-app heeft het pictogram voor push-notificaties een ander icoon gekregen.
  • Berichtgeving: Er is een schakelaar voor het uitschakelen van meldingen wanneer je het iPhone-scherm via SharePlay deelt.
  • Podcasts: Er is een nieuwe, XL widget voor de Podcast-app.
  • App Store: de Account-pagina in de App Store-app is lichtelijk gewijzigd. De opties zijn omgeven door afgeronde hoeken.
  • Opdrachten: Je kunt de taak ‘Terug naar startscherm’ toevoegen.