Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

iOS 15.6 is er: heb jij hem al gedownload? (update)

Auteur: Laura Grootaarts
3 reacties
iOS 15.6


Lees verder na de advertentie

Update 29 juli: heb jij hem al gespot, het rode notificatiebolletje bij de app Instellingen? Misschien vraag je je af wat het betekent. Vorige week is iOS 15.6 verschenen. Je kon de update al een tijdje downloaden als je ernaar op zoek ging. Nu verschijnt beetje bij beetje bij iedereen die dat nog niet gedaan heeft, het kenmerkende rode bolletje. Tik erop, en je ziet vanzelf wat je doen moet. Maar wat is er nieuw in deze update? Lees hieronder het oorspronkelijke bericht van 20 juli.


Apple heeft zojuist voor de iPhone iOS 15.6 uitgebracht. Voor de iPad is gelijktijdig iPadOS 15.6 verschenen. Het is geen grote nieuwe update, maar toch is het verstandig om hem te downloaden en te installeren. Wat is er nieuw in deze update?

iOS 15.6 – dit moet je weten

Als er een nieuw cijfer na de punt komt, dan betekent dat doorgaans dat het om een relatief grote tussentijdse update gaat. Maar de iOS 15.6 update is juist nogal klein – vergelijkbaar met zijn voorganger, iOS 15.5. Er zijn geen functies, wel bevat de update kleine verbeteringen en probleemoplossingen. Verder zijn er enkele beveiligingsupdates.

Dit is er te lezen in de release-notes van Apple:

  • Er is een probleem verholpen waarbij Instellingen mogelijk voortdurend een waarschuwing weergaf dat de opslagruimte van het apparaat vol was, zelfs als er ruimte beschikbaar was
  • Er is een probleem verholpen dat ertoe leidde dat braille-apparaten mogelijk langzamer werkten of niet reageerden bij het navigeren door tekst in Mail
  • Er is een probleem verholpen in Safari waarbij een tabblad mogelijk terugkeerde naar een eerder bezochte pagina


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

iOS 15.6 is waarschijnlijk de laatste iOS 15-update voordat in september iOS 16-update verschijnt. Dat is dé iPhone-update van 2022 en dan mag je wel veel nieuwe functies verwachten, waaronder een heel nieuw vergrendelscherm met widgets. Bekijk ook onze iOS 16-preview.

iPad mini 6: oplaadprobleem verholpen

Heb je een nieuwe iPad mini? Dan kun je het best zo snel mogelijk updaten naar iPadOS 15.6. Dit iPad-model had namelijk problemen met opladen, en die zijn nu verholpen. Volgens Apple ging het om een probleem waarbij opladers en andere usb-c-accessoires niet herkend werden.

iOS 15.6 downloaden

iOS 15.6 downloaden en installeren is gratis. Hoe het werkt? Binnenkort zal het rode update-bolletje automatisch bij de app Instellingen verschijnen. Dan is het een kwestie van de stappen volgen. Maar daarop hoef je niet te wachten! Als je wilt, kun je deze iOS update ook nu al downloaden.

Je downloadt en installeert iOS en iPadOS 15.6 via ‘Instellingen>Algemeen>Software-update’. Zorg ervoor dat je op een wifi-netwerk zit en dat je batterij ruim voldoende is opgeladen of dat je iPhone of iPad aan de stroom hangt.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!