Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

iOS 15.5 bèta 4 is uit: dit is er nieuw!

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
iPhone-scherm met update


Lees verder na de advertentie

Apple heeft vandaag de vierde bèta van iOS 15.5 en iPadOS 15.5 uitgebracht. Het gaat om zowel de publieke als de ontwikkelaarsbèta. Wat moet je weten van de toekomstige iPhone- en iPad-update?

ios 15.5 beta 4 is uit

iOS 15.5 bèta 4: deze verbeteringen mag je verwachten

iOS 15.5: door het nieuwe cijfertje achter de 15, lijkt het misschien om een grote update te gaan. Maar de bèta’s laten zien dat het niet zo is. Er is slechts een beperkt aantal wijzigingen. Deze update draait voornamelijk om probleemoplossingen, verbeteringen en minieme designveranderingen. Wat is er dan wel nieuw?

Ten eerste: Apple gaat naar verwachting een app voor klassieke muziek lanceren. De app zit nog niet in de bèta en komt dus nog niet naar iOS 15.5, maar in de code is te zien dat de basis hiervoor al wel gelegd wordt. Ontwikkelaars van buiten Apple om kunnen namelijk wél al aan de slag met de app.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Ook nieuw zijn betalingen buiten de App Store om. Bij in-app aankopen moeten ontwikkelaars nu nog commissie betalen aan Apple. Betalen consumenten via de website van de ontwikkelaar, dan hoeft dat niet. Maar Apple stond verwijzingen naar externe websites voor betalingen eerder niet toe – nu dus wel.

Over betalingen gesproken: voor onze Vlaamse lezers is het wellicht interessant om te weten dat Apple Pay straks werkt in combinatie met Bancontact.

Al met al dus niet veel nieuws onder de zon. Voor grote nieuwe functies zul je moeten wachten op iOS 16: die update verschijnt waarschijnlijk in september. De kans is groot dat iOS 15.5 een van de laatste versies is van iOS 15.

Nog meer bèta’s

iOS 15.5 en iPadOS 15.5 worden dus ergens de komende tijd verwacht. Maar daar blijft het niet bij: er komen updates voor al je Apple-producten Dus verschenen gisteren ook de nieuwste bèta’s voor macOS Monterey 12.4 voor de Mac, tvOS 15,5 voor de Apple TV en watchOS 8.6 voor de Apple Watch.

iOS 15.5: wil je op de hoogte blijven?

We weten nog niet wanneer je iOS en iPadOS 15.5 kunt downloaden. Wil je op de hoogte blijven van iOS 15.5 en ander Apple-nieuws? Meld je dan aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief:

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!