Terug naar Apple brengt iOS 15.2 bèta uit – en dit is er nieuw
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Apple brengt iOS 15.2 bèta uit – en dit is er nieuw

Door Ward Edema29 oktober 2021 12:312 min. leestijd0

iOS 15.1 is nog maar net uitgekomen, maar Apple staat niet stil: de iOS 15.2 bèta is namelijk nú beschikbaar, en dit is er toegevoegd.

iOS 15.2

Vertraagde functies

Net als bij iOS 15.1 brengt de nieuwe update uitgestelde functies die Apple al tijdens de WWDC heeft aangekondigd. Sinds 15.1 kunnen we eindelijk aan de slag met SharePlay, waarmee je op FaceTime met je gesprekspartner video’s, muziek en meer kan delen. Met 15.2 komt ‘Privacyrapport’ naar de iPhone en iPad.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

1. Privacyrapport

Met Privacyrapport zie je in een overzicht precies wat voor data je apps in de afgelopen zeven dagen hebben opgevraagd. Zo zie je in een oogopslag of een app wellicht te vrij omgaat met bepaalde toestemmingen, bijvoorbeeld het gebruik van je microfoon, camera of locatiegegevens. Je ziet zelfs met welke sites en servers de apps verbinding maken, zodat je exact weet wat een app op de achtergrond doet.

iOS 15.2 privacyrapport

Je vindt de functie in de iOS 15.2 bèta bij ‘Instellingen>Privacy>Privacyrapport’. Je moet de functie handmatig inschakelen voordat er een rapport wordt aangemaakt.

2. Meldingenoverzicht

iOS 15.2 meldingenoverzicht

In iOS 15.2 wordt het meldingenoverzicht onder handen genomen. Hiermee zie je een samenvatting van je niet-dringende meldingen, zodat je er niet gedurende de dag door gestoord wordt. In 15.2 is dit overzicht groter geworden, en heeft het een iets speelser en overzichtelijker uiterlijk gekregen.

3. SOS-noodmelding

iOS 15.2 SOS-noodmelding

Ook SOS-noodmelding is verbeterd. Voorheen moest je de zijknop- en de volumeknop drie seconden ingedrukt houden om automatisch 112 te bellen. Het kon echter nog wel eens voorkomen dat je hierdoor per ongeluk naar het noodnummer belde. Dit is nu verlengd naar acht seconden, waardoor de kans daarop een stuk kleiner is.

iOS 15.2 bèta installeren

De bèta van iOS 15.2 is een zogenaamde ‘publieke bèta’, waardoor iedereen mee kan doen. Wij raden echter af om de bèta te installeren op een apparaat wat je dagelijks gebruikt, wegens de vele fouten en bugs die er in kunnen zitten. Wil je het toch proberen? Lees dan in ons publieke bèta-artikel hoe je dit doet.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: MacRumors

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Ward Edema

Keek tijdens zijn basisschooltijd al naar de presentaties van Steve Jobs. Zweert bij macOS en iPadOS voor alles wat met beeld of muziek te maken heeft.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iOS 15
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar