Terug naar Tweede publieke iOS 13 bèta is uit: dit moet je weten
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Tweede publieke iOS 13 bèta is uit: dit moet je weten

Door Laura Grootaarts9 juli 2019 10:082 min. leestijd0

Apple heeft de tweede publieke bèta van iOS 13 en iPadOS beschikbaar gesteld. Iedereen die erin geïnteresseerd is, kan hiermee de nieuwe functies voor de iPhone en iPad uitproberen. De eerste publieke bèta van iOS 13 verscheen twee weken terug.

iOS 13 publieke beta 2

De publieke iOS 13 bèta 2 correspondeert met de derde iOS 13 bèta voor ontwikkelaars, die vorige week werd uitgebracht. Met die bèta is overigens iets opmerkelijks aan de hand: er is een gereviseerde versie van verschenen. Dat heeft waarschijnlijk alles te maken met het feit dat deze bèta aanvankelijk niet beschikbaar was voor testers met een iPhone 7 of iPhone 7 Plus. Nu, met de herziene versie, is dat wel het geval.

iOS 13 en iPadOS

iOS 13 introduceert heel veel vernieuwingen en verbeteringen voor de iPhone. iPadOS is identiek aan iOS 13, maar heeft daarbij nog wat extra functies specifiek voor de iPad. Het is dit jaar voor het eerst dat Apple een splitsing maakt tussen iPhone en iPad – voorheen was iOS er voor zowel iPhone als iPad.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Apple liet ons tijdens de keynote van 3 juni alvast kennismaken met beide nieuwe besturingssystemen. Nieuw zijn een donkere modus, met bijpassende wallpapers. De app Herinneringen heeft een compleet herontwerp gekregen. Je hebt veel meer gereedschappen om je foto’s en video’s te bewerken. Meer over alle vernieuwingen lees je in onze dossiers over iOS 13 en iPadOS.

Meer weten over iOS 13?
Bekijk dit dossier
Meer weten over iPadOS?
Bekijk dit dossier

Apple heeft tijdens de keynote natuurlijk lang niet alle nieuwe functies kunnen laten zien. Nu de bèta’s uit zijn, wordt langzaam duidelijk wat we nog meer voor nieuwigheden kunnen verwachten. Zo kun je straks een muis aansluiten op je iPad en iPhone, is er een slimme functie waarmee je je batterij een langere levensduur geeft en kun je eindelijk die vervelende anonieme bellers blokkeren.

iOS 13 downloaden

Ben je al bijzonder nieuwsgierig naar alle nieuwe functies van iOS 13, dan kun je ook zelf de bèta downloaden om ze uit te proberen. Hoe je dat doet, lees je in ons artikel Installeer de publieke bèta van iOS 13 en iPadOS. De officiële versie van iOS 13 en iPadOS is waarschijnlijk vanaf medio september te downloaden. Apple kondigt de officiële release-datum waarschijnlijk aan tijdens een keynote in september, die in het teken zal staan van de iPhone 11.

iCreate 146
iCreate 146
Ontdek de geheimen van iOS 16! 🔍
De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar