Terug naar Eerste publieke beta iOS 13 is nú uit
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Eerste publieke beta iOS 13 is nú uit

Door Laura Grootaarts24 juni 2019 21:053 min. leestijd2

Apple heeft zojuist de eerste publieke bèta van iOS 13 en iPadOS uitgebracht. Iedereen die nieuwsgierig is naar de nieuwe besturingssystemen voor iPhone en iPad, kan hiermee de software alvast uitproberen.

iOS 13

iOS 13 bèta 1 voor publiek

Ontwikkelaars konden al heel juni aan de slag met de bèta-software. Vorige week verscheen voor ontwikkelaars iOS 13 bèta 2. De eerste publieke bèta die vandaag verschijnt, correspondeert met deze tweede bèta voor ontwikkelaars. De eerste publieke bèta arriveert overigens veel sneller dan verwacht: tijdens de keynote gaf Apple aan dat deze pas in juli vrij zou komen.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

• Krijg tot €325 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Ben je nieuwsgierig naar de nieuwe software? Dan kun je je nu inschrijven voor het Apple Beta Software Program – hoewel de site vanavond wat overbelast lijkt, waarschijnlijk vanwege de hoge animo. In onze workshop leggen we stap voor stap uit hoe je je kunt inschrijven voor de eerste iOS 13 en iPadOS bèta.

Wat is een bèta?

Een bèta is een vroege versie van software waaraan nog gesleuteld wordt. De software doet het al wel, maar is zeker nog niet stabiel genoeg om uitgebracht te worden. Er zitten mogelijk nog bugs en eigenaardigheden in. De bedoeling is dan dat testers de software uitproberen en er commentaar op geven. Apple gebruikt die feedback om de puntjes op de i te zetten. Er verschijnen gedurende de zomermaanden meerdere bèta-versies om iOS steeds verder te perfectioneren.

iCreate 143
iCreate 143
De ultieme Apple-koopgids

iOS 13 en iPadOS

iOS was tot nu toe het besturingssysteem voor iPhone, iPod touch en iPad. Maar Apple maakt vanaf dit jaar een splitsing. De iPhone en de iPod touch krijgen iOS 13. De iPad krijgt een eigen besturingssysteem, het nieuwe iPadOS. In feite is het een uitgebreide versie van iOS 13: je krijgt alle iOS 13-vernieuwingen, met daarbovenop nog een aantal functies exclusief voor iPad. Zo zijn er meer multitask-mogelijkheden en een vernieuwd beginscherm.

Nieuwe functies

iOS 13 en iPadOS zorgen ervoor dat je iPhone en iPad weer als nieuw voelen. Zo krijgen de apparaten hiermee eindelijk een donkere modus, waarmee de uitstraling van het besturingssysteem meteen een heel stuk chiquer oogt. Andere opvallende nieuwigheden zijn Inloggen met Apple en een nieuwe Zoek mijn-app, waarmee je vrienden, familie en Apple-apparatuur kunt detecteren.

Je fotobibliotheek ziet er straks heel anders uit en nodigt nog meer uit om je foto’s van weleer nogmaals te bekijken. Je krijgt bovendien veel meer gereedschappen voor het bewerken van je foto’s. Beter nog, alle bewerkingen die je kunt loslaten op foto’s, werken straks ook met video’s. Wil je meer weten over de nieuwigheden van iOS 13 en iPadOS, houd dan ook onze dossiers in de gaten.

Meer weten over iOS 13?
Bekijk dit dossier
Meer weten over iPadOS?
Bekijk dit dossier

iOS 13 release

iOS 13 en iPadOS zijn begin deze maand aangekondigd tijdens Apple’s WWDC-keynote. Dit najaar – waarschijnlijk in september – kun je de software downloaden op daarvoor geschikte iPhones en iPads. Apple zal de officiële release-datum bekendmaken tijdens een keynote in september. Naar verwachting wordt dan ook de nieuwe iPhone 11 onthuld.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

2
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Rudy Boumon
Lezer
Rudy Boumon

Kan je als de officiële ios uitkomt, dan gewoon overschakelen van publieke beta naar officiële ios 13?