Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

iOS 13.6.1 is uit: dit zijn de verbeteringen

Auteur: Laura Grootaarts
1 reacties
iOS 13.6.1


Lees verder na de advertentie

Apple heeft iOS 13.6.1 uitgebracht voor de iPhone. Deze nieuwe versie van het besturingssysteem lost een paar vervelende problemen op. Er zijn verder geen compleet nieuwe functies in deze kleine update.

Probleemoplossingen

Het belangrijkste probleem dat met iOS 13.6.1 wordt opgelost, is de groene waas over sommige iPhone-schermen. Die verscheen enkele seconden na het ontgrendelen van de iPhone en trok ook heel snel weer weg. Volgens Apple gaat het om een probleem in het thermisch beheer en dat is nu verholpen.

iPhone 11 groen scherm

Een ander probleem dat is aangepakt, heeft te maken met de Meldingen over blootstelling aan COVID-19. Die werden soms zomaar uitgeschakeld. In Nederland speelt nog niet: je kunt de meldingen pas aanzetten als je de CoronaMelder eenmaal gedownload hebt, en de app is hier nog niet verschenen. In landen waar soortgelijke apps wel al in gebruik zijn genomen, was dit natuurlijk wel heel hinderlijk.


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Dit zijn de complete releasenotes van Apple:

iOS 13.6.1 bevat probleemoplossingen voor je iPhone.

  • Oplossing voor een probleem waarbij overbodige systeembestanden mogelijk niet automatisch werden verwijderd bij te weinig vrije opslagruimte
  • Oplossing voor een probleem in het thermisch beheer waardoor op sommige beeldschermen een groene waas te zien was
  • Oplossing voor een probleem waarbij blootstelling meldingen voor sommige gebruikers mogelijk werden uitgeschakeld

iOS 13.6.1 downloaden

Over een paar dagen zie je automatisch de melding dat de update voor je klaarstaat – herkenbaar aan het rode bolletje bij de app Instellingen. Maar je kunt de update nu ook zelf al ophalen. Dat doe je via ‘Instellingen>Algemeen>Software-update’. Zorg ervoor dat je batterij voldoende opgeladen is of, beter nog, dat hij aan de oplader hangt.