Terug naar iPadOS en iOS 13.4 zijn uit: verrassend grote update!
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

iPadOS en iOS 13.4 zijn uit: verrassend grote update!

Door Laura Grootaarts24 maart 2020 18:474 min. leestijd12

Apple heeft zojuist iOS 13.4 uitgebracht voor de iPhone. Voor de iPad staat iPadOS 13.4 klaar. Het gaat om een relatief grote tussentijdse update. We zetten de opvallendste vernieuwingen en verbeteringen voor je op een rij!

iOS 13.4

Nieuw in iOS 13.4

De meeste iOS-updates zorgen voor probleemoplossingen en kleine verbeteringen. iOS 13.4 is echter een relatief grote tussentijdse update. Deze nieuwe versie brengt een hoop fijne nieuwe functies met zich mee. Wij zetten onze favorieten op een rij:

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

iOS 13.4 nieuw

 • Je kunt gebruikmaken van een heel stel nieuwe memoji-stickers. Wat dacht je van een verliefde memoji, een feestende memoji en eentje die stoom afblaast? En onze favoriet: een memoji achter een MacBook? Memoji-stickers leven helemaal links op je emoji-toetsenbord.
 • De Mail-knoppen zijn verbeterd. Na de introductie van iOS 13 resteerden alleen nog de knoppen om mail mee te beantwoorden en mee te verwijderen. Je moest op ‘Beantwoorden’ tikken om extra knoppen te zien. Nu is alles weer normaal.
 • Losse bestanden delen in iCloud Drive kon al even en nu kun je ook complete mappen delen in iCloud. Handig als je samen aan een project werkt. Apple had de functie al eerder aangekondigd, maar had wat meer tijd nodig om dit goed te laten werken. Deze functie vind je ook in macOS Catalina 10.15.4, wat gelijktijdig verscheen voor de Mac.
 • in iPadOS 13.4 is er eindelijk volledige ondersteuning voor de muis en trackpad. Hoe je dit instelt en wat er mogelijk is lees je in ons artikel Bedien je iPad met de muis of trackpad in iPadOS 13.4.
 • Er komen apps aan die je kunt downloaden op je iPhone, iPad maar ook op je Mac – je betaalt maar één keer. Ontwikkelaars van apps moeten hiervoor nog wel wat dingen doen, dus je zult deze apps niet meteen zien.
 • Het CarPlay-dashboard ondersteunt nu ook kaarten van concurrerende navigatie-apps (die moeten dit overigens nog wel inbouwen).

Houd de komende dagen onze website in de gaten, want dan gaan we dieper in op deze en andere nieuwe mogelijkheden.

Alle verbeteringen op een rij

In de release-notes geeft Apple een gedetailleerd overzicht van alle nieuwe functies:

Memoji:

 • Negen nieuwe memoji-stickers, waaronder een lachend gezicht met hartjes, tegen elkaar gedrukte handen en een feestgezicht

Bestanden:

 • iCloud Drive-mappen delen via de Bestanden-app
 • Regelaars waarmee je de toegang kunt beperken tot alleen personen die je expliciet uitnodigt of waarmee je toegang kunt geven aan iedereen die de link naar de map heeft
 • Bevoegdheden waarmee je kunt bepalen wie wijzigingen mag aanbrengen en bestanden mag uploaden en wie bestanden alleen mag bekijken en downloaden

Mail:

 • Altijd zichtbare regelaars waarmee je een bericht in de gespreksweergave kunt verwijderen, verplaatsen, beantwoorden of schrijven
 • Antwoorden op versleutelde e-mails worden automatisch versleuteld wanneer je S/MIME hebt geconfigureerd

App Store met Apple Arcade:

 • Ondersteuning voor ‘Universele aankoop’ maakt het gebruik van een enkele aankoop van een deelnemende app mogelijk op de iPhone, iPod touch, iPad, Mac en Apple TV
 • Recent gespeelde Arcade-games worden weergegeven op het tabblad ‘Arcade’, zodat je verder kunt spelen op een iPhone, iPod touch, iPad, Mac en Apple TV
 • Lijstweergave voor ‘Bekijk alle games’.

CarPlay:

 • Ondersteuning voor navigatie-apps van derden voor het CarPlay-dashboard
 • Er wordt gespreksinformatie weergegeven op het CarPlay-dashboard

Augmented reality:

 • Snelle weergave in AR ondersteunt het afspelen van audio in USDZ-bestanden

iPad en iOS 13.4 downloaden

Binnen nu en enkele dagen krijg je automatisch de melding dat de update voor je klaarstaat, maar je kunt hem nu ook zelf al ophalen.

iOS en iPadOS 13.4 downloaden is het gemakkelijkst via je iPhone en iPad zelf. Via ‘Instellingen>Algemeen>Software-update’ kun je het besturingssysteem downloaden en installeren. Zorg ervoor dat je op een wifi-netwerk zit en dat je batterij ruim voldoende is opgeladen of aan de oplader hangt.

Het grote iPad & iPhone boek 2020
Het grote iPad & iPhone boek 2020
Editie iOS 13 & iPadOS
De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
 • Handige Apple-tips
 • Altijd up-to-date
 • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iOS 13
Bekijk dit dossier

12
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Jurriaan
Lezer
Jurriaan

Wat mij betreft past de titel beter als die ‘iPadOS 13.4 is uit ipv iOS 13.4’ En wel om de reden dat de verandering voor de iPad een stuk essentiëler is nu met volwaardige muis en trackpad ondersteuning.

Gert Koster
Lezer
Gert Koster

net update gedaan , maar iPhone maakt geen verbinding met wifi
blijft op 4g staan

Wendy
Lezer
Wendy

Update gisteren geïnstalleerd maar kan niet meer surfen op internet,na paar seconden kom ik ineens weer op mijn beginscherm.

Hans
Lezer
Hans

Geen Memoji op mijn toesten bord na de update alles staat wel goed ingesteld.

Maaike Beun
Lezer
Maaike Beun

Update gedaan op iPad 2017 en kan niet meer inloggen met Apple id , kan niet meer op internet…. dus of dit nu zo een verbetering is weet ik niet

Joyce
Lezer
Joyce

waar oh waar blijft toch dat quick path voor Nederlands…..

Claudia
Lezer
Claudia

Geïnstalleerd echter moet ik in mijn auto nu iedere keer door al mijn contacten heen gaan om mensen te bellen voorheen kon dat onder favorieten maar die kan ik niet meer aanklikken was bij een eerdere update ook al en bij de nieuwe update was het goed maar nu is het weer niet goed ?

Emilie
Lezer
Emilie

Geen automatische zomertijd instelling meer ?

Emilie
Lezer
Emilie

Toch wel.

Roukaya
Lezer
Roukaya

Kan ik van een IPS 12,5 naar een iOS 13

Roukaya
Lezer
Roukaya

Bedoel iOS 12,5